Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Wat met M?

Ga_3_basisbeeldPas over een jaar en negen maanden opent M, het vernieuwde stedelijk museum van Leuven, zijn deuren voor het grote publiek. Maar nu al is er een discussie over de inhoud van het museale gebouw, zelfs zonder dat de opstelling definitief vast staat. Zo vindt het gemeenteraadslid Luk Bellens het niet kunnen dat de universiteit en de brouwerijen, toch dé belangrijkste pijlers van de Leuvense geschiedenis, geen duidelijk aangegeven plaats krijgen in M. Schepen van Cultuur Denise Vandevoort zegt dat daarvoor andere plaatsen zijn en betwijfeld of een statische opstelling van anekdotes wel is wat M moet worden? Het beeld is overigens van de hand van het kantoor van architect Stéphane Beel.

Wat denkt u ervan? Verwacht u in een stadsmuseum dé uithangborden bij uitstek van Leuven? Of laat u zich liever verrassen met een flitsende opstelling?

Reacties

De universiteit, de brouwerij en de boerenbond
bepalen al meer dan genoeg het stadsbeeld in
Leuven. Overdaad schaadt.

 M.Vanhellemont op 1 januari 2008 om 10:07

Aan de heer Vanhellemont

Zo'n domme reactie heb ik zelden gezien.
Je kan niet voorbij aan het historisch belang van beide actoren die door de heer Bellens genoemd worden.

Leuven heeft blijkbaar eindelijk nog eens een gemeenteraadslid dat nadenkt.

Zelf ben ik geen N-VA aanhanger, maar ik volg wel wat er in de politiek in Leuven gebeurt. Luc Bellens is geen hardroeper, maar heeft al een aantal zeer zinnige dingen gezegd in zijn jonge carriere als gemeenteraadslid.

Vergeleken met een hoop andere grijze mussen in de raad lijkt me dit een aanwinst.

 gert mulders op 15 januari 2008 om 16:11

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!