Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Zonnebaden op de kerstmarkt

"Wij houden niet van Kerstmis"

Img_3341Als je gisteren de kerstmarkt bezocht zijn Roel en Vera je vast opgevallen. Naast een grote, groene den zaten twee studenten die in tegenstelling tot de warm ingeduffelde bezoekers gekleed waren in shorts, sandalen en een zonnebril.

Geen weddenschap

“We zitten hier gewoon voor de lol”, zegt Roel (21), als ik vraag waarom ze hier in de kou op de grond zitten. “Gewoon voor ons eigen plezier,” vult zijn kotgenoot Vera (21) aan. Kou hebben ze in ieder geval niet want zelfs zonnecrème, een koelbox en een parasol zijn van de partij. Vera: “Het is geen weddenschap, we krijgen hier geen bakken bier voor. Maar we houden gewoon niet van Kerstmis.” “Maar wel van de winter en van sandalen,” reageert Roel.

Samen sandalen dragen

Drie jaar geleden hielden Vera en Roel een sandalenweek. “We gingen elkaar niet vaak zien tijdens de week dus besloten we iets apart, maar toch samen te doen," legt Vera uit. “Heel de week lang droegen we sandalen. Nu hebben we dit verlengd naar zonnebaden op de kerstmarkt!”

Reacties

Gelukkig dat zot zijn geen zeer doet.
Van de andere kant , ze kunnen er maar plezier aan beleefd heben !!

 Vander Bruggen Rita op 14 december 2007 om 15:43

"Dat sneeuwmachine is ons probleem, maar jullie moeten maken dat ge van mijn plein afzijt..."

De organisator van de kerstmarkt is niet voor dit soort initiatieven!
Maar ik wel!
Fantastisch Vera en Roel, jammer dat ik dit jaar jullie blauwe tenen niet gezien heb!
Tot op de wereldsandalendag op 21 maart :)
Sarah

 Sarah op 18 december 2007 om 13:43

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!