Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Meer plaats voor OHL?

Img_0417 Krijgt OHL binnen afzienbare tijd een nieuw voetbalstadion? Het kan, zeker nu de Vlaamse sportminister Bert Anciaux geld heeft vrijgemaakt voor een aantal te renoveren voetbalstadions in Vlaanderen en Brussel. De verbouwing van Den Dreef in Heverlee, waar de kandidaat-stijger nu zijn thuiswedstrijden afwerkt is geen optie op lange termijn. Wel zijn er een aantal ingrepen mogelijk waardoor de club zijn licentie voor eerste klasse eventueel dit jaar al kan krijgen. Het stadsbestuur is alvast geneigd om het nieuwe stadion in Haasrode te bouwen en droomt hardop van een voetbalarena voor liefst 20.000 toeschouwers.

Maar wat denkt u ervan? Verdient OHL een nieuwe thuisbasis? Waar moet die komen te liggen? En denkt u dat de ploeg volgend jaar al in de Jupiler League speelt?

Reacties

hoogheiswaanzin

wanneer gaan de beleidsverantwoordelijken eens ophouden met het spenderen van andermans geld. Eerst was er de Brabanthal waar men zich evenmisrekende door in plaats van in de breedte in de hoogte bouwde, met als resultaat al te klein van in den beginne. Plaats is er zat rondom Leuven dus doen we er nog een stadionnetje bovenop, liefst groot genoeg voor de 2-wekelijkse 5000 toeschouwers die er verwacht worden indien er natuurlijk op degelijk niveau gespeeeld wordt. Al jaren betalen de inwoners van Leuven +/- 30 euro per kop per jaar voor het pas gerenoveerde voetbalstadion waarvoor nota bene een atletiekpiste van zegge en schrijve 500 a 600 duizend euro werd opgeofferd. Een ander tempel (basket) werd ook al verwezenlijkt onder het mom dat een stad zoals Leuven toch topbasket nodig heeft. Wel, kijk wat een hocus pocus men heeft moeten uithalen om ze in ere-afdeling te houden. Dan zwijgen we nog over de talloze zwembaden die gesloten moesten worden om, ondergebracht in de Sport... hoe noemt het ook al weer. Maar met eerste steenleggingen op koste van de Leuvense belastingbetaler kan men zich natuurlijk onsterfelijk maken ook al is het tot ergernis van velen.

 no name op 4 januari 2008 om 15:06

Aan No Name: uw commentaar is weer eens het bewijs dat er in Leuven veel te veel azijnpissers zitten waarvoor het nooit goed is, welk ook het onderwerp weze...

 crapa op 4 januari 2008 om 21:24

ik ga al eens kijken naar OHL en het moet gezegd dat daar de laatste tijd best mooi voetbal te zien is. Het bestuur steekt zijn ambitie niet weg en heeft blijkbaar enkele stevige geldschieters achter zich staan. Als zij dus een groter stadion willen voor hun voorspelde promotie naar eerste, tja wie kan hen dat kwalijk nemen. Zels al gaat daar een stuk van de Leuvense begroting aan op. Die begroting dient nu éénmaal ook om allerlei verenigingen te ondersteunen,en niet alleen de sport profiteert daar van.
Vraag is wat de verhouding zal zijn tussen privékapitaal en overheidsgeld. En hoe zit dat bij andere clubs?
Persoonlijk zou ik een vernieuwing van het bestaande stadion prefereren, gewoon omdat de omgeving van Leuven al te veel volgebouwd geraakt en er altijd stukken landbouwgrond of ander groen voor moet wijken.
Ik kan me moeillijk voorstellen dat dit niet mogelijk is. Waar een wil is, is een weg (al ken ik de technische gegevens niet).
Ik maak me wel al zorgen om een prijsstijging van de inkomkaartjes. Veel supporters klagen daar nu al over en met een grote investering zal die vast nog eens goed de hoogte ingaan.


 wim op 4 januari 2008 om 21:59

Al eens gedacht aan de vele jeugdvoetballers die een club als OHL weghoudt van Playstation, chat en de straat ? Allemaal spelertjes die dromen om ooit en misschien is in zo'n stadion te mogen/kunnen voetballen ? De aantrekkingskracht op kinderen en jeugd kan er alleen maar op vergroten. Ondertussen houdt het spelletje met de bal toch ook heel wat mensen sociaal bezig. Kan een stad als Leuven dit allemaal negeren ? Bovendien spreekt u vandaag over 5000 supporters. De aantrekkingskracht van, eventueel eerste klasse, zal automatisch meer toeschouwers lokken. Ooit naar KV Mechelen gaan zien ? Neen waarschijnlijk.
Wat basket betreft : Leuven vertoeft al wel wat langer in eerste dan vandaag. Bent u ooit in het Redingenhof zélf gaan kijken ? Neen waarschijnlijk. Basket Leuven houdt ook een 47-tal ploegen op de been. Weeral diezelfde kinderen en jongeren. Ook belastingbetalers !
Het lijkt mij niet eens zo'n kwade investering waar iedereen kan van meegenieten. Bovendien zal er tijdens de eindejaarsperiode voor meer dan 30 EUR aan zotte en onnodige cadeaus en maaltijden geld uitgegeven zijn !
Dus Lewieke, DOEN !

 Frank op 5 januari 2008 om 08:55

qdmcx mxldofkpg gzpifcmoe ljymkbre igaf mncji bnscxqupa

wchn dgjnpskc op 4 mei 2008 om 12:40

bngrj oktn jntshaq badex mrunl qcapzr mlcvurzao [URL=http://www.dnktgyluc.wzpaf.com]umthasf yvgfo[/URL]

ipnxr bxmokfwcs op 4 mei 2008 om 12:44

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!