Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ook mannen kunnen strijken (of proberen dat toch)

Strijkatelier_spit_025Het is een gigantisch cliché; mannen, die kunnen werkelijk niets van strijken. Nonsens, natuurlijk, mannen willen doorgaans gewoon niet strijken. De redenen zouden ons naar een ellenlange discussie leiden die we liever aan gender-specialisten overlaten, maar het wordt ook bewezen in de praktijk. Het Landelijk Dienstcoöperatief, dat onlangs nog het strijkatelier van vzw SPIT in de Burgemeester Lintsstraat in Leuven overnam heeft geen enkele mannelijke strijkende medewerker. Maar dat weerhield uw reporter er niet van om toch eens de handen uit de mouwen te steken en een argeloze zakdoek te lijf te gaan (Het bewijs ziet u op de foto). Het resultaat zal voor oningewijden wellicht nog niet eens zo slecht zijn geweest, maar een vast contract bij het Landelijk Dienstencoöperatief zit er nog niet meteen in. Schoenmakers blijven dan ook best gewoon bij hun leest.

Wie doet er bij u thuis de strijk? Wordt daar keer op keer over gebakkeleid? Kunnen mannen er werkelijk niets van? Ligt dat aan een gebrek aan techniek of heeft het vooral met desinteresse te maken? En zou u geld over hebben om deze strijkende reporter uw strijkmand te laten aanpakken?

Reacties

Mijn vriend strijkt net zo goed als ik.
Bij ons wordt er maar één keer per week gestreken (meestal op zondagavond) en dan wisselen we af: hij strijkt een uurtje en ik strijk een uurtje.
Ik heb dus echt de nieuwe man gevonden!

 Danie op 22 januari 2008 om 14:11

Gelukzak !!! (roept mijn vriendin)

Stef Telen  op 22 januari 2008 om 15:00

Hoi, ik strijk zelf helemaal niet :-) de kleren strijken vanzelf wel op je lijf, als je de juiste stofjes kiest. En mijn vriend? Tja, die strijkt 's morgens snel even een hemd voor hij naar zijn werk vertrekt. Sorry dus, geen bijverdiensten bij ons voor de strijkende reporter!

 Régina op 24 januari 2008 om 16:38

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!