Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Prins van Loven gekroond in Lubbeek

Img_1493Daniël Ven, onze collega-blogger, is afgelopen weekend gekroond tot de veertigste Prins van Loven en gaat voortaan als prins Danny I door het leven. We houden eraan onze collega van harte proficiat te wensen met die eer. Hoewel Daniël terecht zo fier is als een pauw, heeft hij ook oog voor de bedreigingen voor het prinsdom Leuven als carnavalsstad. Zo was Daniël dit jaar de enige kandidaat voor de titel. 'Naarmate de verkiezingen nadert haken de kandidaten een voor een af', zegt Daniël zuchtend. 'Sinds carnaval als cultureel erfgoed is erkend gaat het zeker niet beter met de beleving van de traditie.' Ook deelt het carnaval in de malaise die de rest van het Leuvense verenigingsleven treft. Zo moest de prinsenverkiezingen van de belangrijkse carnavalsburger van Leuven noodgedwongen plaatsvinden in Lubbeek. 'We vinden in Leuven gewoon geen geschikte en vooral betaalbare zaal. Om zaal De Rijschool klaar te stomen voor ons prinsenbal op 16 februari hebben we twee volle dagen hard labeur nodig', zegt Daniël. Eerder al kloegen de jeugdverenigingen, vooral in Kessel-Lo, dat ze geen zaal meer vinden om hun activiteiten en fuiven te organiseren.

Vindt u dat het Leuvense stadsbestuur genoeg doet om de traditionele socio-culturele verenigingen te ondersteunen? En wordt het niet eens tijd voor een of meerdere polyvalente zalen in de stad en deelgemeenten?

Reacties

Als voorzitter en groothertog van de Orde van de Pietermannen, keizer van de Stad Leuven, vind ik het zeer spijtig en misplaatst dat onze nieuwbakken Prins Danny in het artikel van Prins zoekt zaal uithaalt naar het Leuvense Stadsbestuur en bijzonder naar burgemeester Tobback.
Hij is niet anticarnaval.Hij zal geen carnavalvieren, maar is meer dan geregeld aanwezig op onze feesten. Opening , banket , carnavalstoet.Ik neem toch ook niet deel aan bv zwemwedstrijden , maar toch kan ik supporteren voor deze sport. Wij hebben sinds lang, zelfs voor Prins Danny I in het carnaval is getreden, goede afspraken met hem, een carnavalmuts wil hij niet dragen maar hij zorgt er, door zijn tussenkomsten wel voor, dat onze stoet nog steeds op een meer dan behoorlijk peil kan ingericht worden. Een nieuwe zaal blijft wel een prioriteit, niet alleen voor ons maar voor alle Leuvense verenigingen. Alles bij elkaar hadden wij in Lubbeek een prachtige en drukbijgewoonde verkiezing van onze 40ste Prins en het prinsenpaar van Vlaams Brabant 2008.Misschien kan ik U de namen mededelen. Prins werd Victor I en Prinses Ingrid II. Het jeugdprinsenpaar van Leuven is Ina 1 en Maarten I . Ik dacht dat het mijn plicht was even te reageren.Ik ga er van uit dat onze Prins zijn aanstelling nog niet verteerd had toen hij die verklaring liet optekenen. Tot besluit nog dit: in de jury zetelden o.a de Heer Troch bestendig afgevaardigde van de Provincie Vlaams Brabant. De Stad Leuven was vertegenwoordigd door schepenen Fannes en Vansina . Bedankt voor Uw aandacht en begrip.
Rendez-vous voor onze Prinsenstoet op 16.02.2008 om 15u15'.
Alaaf,Alaaf,Alaaf

 hendrickx guido op 22 januari 2008 om 17:04

Dat het provinciaal Prinsenpaar tijdelijk eens verkozen wordt buiten Leuven hebben wij het Hof van Vlaams Brabant geen probleem mee .
Wij weten dat het stadsbestuur van Leuven plannen heeft om in de toekomst een nieuwe stadsfeestzaal zal bouwen .
Wij willen de heer Troch bestendige afgevaardigde van Vlaams Brabant bedanken dat hij op ons verzoek is ingegaan om te komen zetelen in de jury .
Secretaris Hof van Vlaams Brabant Lucien .

 Maetens Lucien op 22 januari 2008 om 23:27

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!