Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Traag, trager, traagst

2715 Het is een probleem waar pakweg tien jaar geleden geen haan naar had gekraaid. Een aantal grote Leuvense kotbazen zijn woedend op Telenet omdat het internet dat ze vroeger van UPC afnamen na de overname van Telenet vééél trager is. En dat terwijl Telenet eigenlijk zo ongeveer de snelste provider op de markt zou moeten zijn. Het probleem ligt niet bij Kotnet, de internetverbinding die vroeger door UPC werd aangeboden, maar nu ook bij Telenet ligt. Wel is er een probleem bij de kotbazen die vroeger met UPC hadden afgesproken om meerdere huurders op één modem aan te sluiten, maar daarvoor wel een zo goed als onbeperkte downloadcapaciteit kregen. Die kan Telenet, dat met limieten werkt, hen niet garanderen. Het gevolg is boze huurders die al na enkele dagen in de maand de melding krijgen dat ze de maximale capaciteit hebben bereikt en het voor de rest van de maand met een hypertrage verbinding moeten stellen. Of zoals een kotbaas het zegt: 'Je kan mensen hun eten, water en verwarming afnemen, maar zonder internet is iedereen hulpeloos.'

Heeft u slechte ervaringen met de overname van UPC door Telenet? Gaat het om administratieve problemen of zijn er ook technische mankementen in het spel? En zijn we met z'n allen niet veel te afhankelijk geworden van de snelheid van onze verbinding?

Reacties

Telenet perikelen:
Ik WAS UPC klant voor mijn internet, het vroegere "EXTREME" abonnement.
Sinds de overname door TELENET heb ik niets anders dan problemen:
-regelmatig word ik op smalband gezet.
-mailboxen aanmaken lukt NOG ALTIJD niet.
Ik heb al verschillende malen de klantendienst gecontacteerd voor mijn problemen uit te leggen (wel effe tijd nemen, je hebt zeker een half uur nodig)tot op heden nog altijd niet opgelost.
Ik heb reeds 2 brieven naar TELENET gestuurd, waarvan één aangetekend, wat dacht je: GEEN ANTWOORD !!!!!.
Ik denk daarom over te stappen naar een andere provider.
De klantendienst van telenet is gewoon schandalig.
Contacteren met mij mag:
Rudy Van Guyse
e-mail:rudy.vanguyse@gmail.com
tel: 0477/42.76.07
Rudy uit leuven.

rudy van guyse op 18 januari 2008 om 08:20

Ik ben sinds 2005 geen klant meer bij telenet. Mijn adsl-lijn via scarlet werkt sneller, en is nog goedkoper ook, dan de kabel van telenet. Mijn televisie werkt nu met een digitale binnenhuisantenne. Deze digitale televisie heeft me 100 euro gekost aan een antenne en een soort van digibox en kost me nu niets extra's meer.
Ik heb telenet buitengegooid omdat ze zeker niet klantvriendelijk zijn en omdat ze steeds weer contractbreuk plegen. Zo maar enkele televisiezender van je kabel gooien, terwijl je er wel voor betaalde en geen andere in de plaats leveren. Maar ja, dat is natuurlijk zo als je de vrije markt zijn gang niet laat gaan. Telenet heeft zowat alle kabels in zijn/haar bezit en ze doen wat ze willen...

bert vanhellemont op 18 januari 2008 om 08:56

Hallo,
hetzelfde probleem,ik was tevreden bij upc en heb nu niets anders dan problemen met te hoge rekeningen die ik krijg,ik moet ze eerst betalen en dan gaan ze het rechtzetten maar daar komt maar niets van....uren telefoneren naar de klantendienst waar je (onvriendelijk) niet geholpen wordt!maar wat kan je eraan doen?ik vrees dat niemand daar niet wakker ligt van onze problemen...kan ons iemand helpen?

 conings noelle op 18 januari 2008 om 11:54

Ik verwijs jullie vriendelijk door naar de vertegenwoordiger van de telenet klantenbasis: www.tik.be

Martijn op 18 januari 2008 om 15:21

Johan Van Rillaer uit Kessel-Lo mailde ons het volgende:

Geachte,

Naar aanleiding van uw artikels over de problemen van telenet in Leuven wil ik melden dat de problemen ontstaan na de overgang van UPC naar telenet niet tot kotnet beperkt blijven.
Als privéklant heb ik ook heel wat hinder ondervonden. Ten eerste bleek dat de UPC-modem niet geschikt was voor telenet. Gevolg: minstens twee geen internet en e-mail, lange en dure telefoontjes naar telenet en uiteindelijk de installatie van een nieuwe modem. Volgens de technicus die die plaatste, dienden de modems in 70 procent van de gevallen vervangen te worden. Wist telenet dat dan niet op voorhand?
Ten tweede, sinds de overgang naar telenet is mijn verbinding bijzonder traag geworden, soms moet ik zelfs terugdenken aan de tijd van de inbelnetwerken en is het bijna onmogelijk om te surfen. Volgens telenet ligt dat aan mijn computer. Maar tot voor de overgang had ik geen enkel probleem.
Ten derde, problemen met mijn antivirusprogramma en telenet die ik ook niet had bij UPC. Volgens telenet ligt de fout weer bij anderen.
Ten vierde, bij mijn eerste afrekening werden er mij kosten aangerekend voor extra downloadcapaciteit die ik volgens mijn verbruiksmeter niet eens gebruikt heb. Zelfs de standaard toegewezen hoeveelheid heb ik maar gedeeltelijk gebruikt. Reactie van telenet: geen enkele.
Allicht zijn er nog heel wat gewezen UPC-abonnees die misnoegd zijn over de slechte dienstverlening van telenet. Uiteindelijk betalen we meer voor minder service.

 Stef Telen op 19 januari 2008 om 19:06

Geachte,

In aansluiting op mijn vorig bericht kan ik melden dat ik op mijn op 13 januari aan telenet gerichte klacht over de aanrekening van een niet-gevraagde dienst nog steeds geen antwoord heb gekregen. Bovendien schendt telenet de privacy; sinds de overgang van upc naar telenet ontvang ik soms post van een naamgenoot.
Als ik opnieuw een klacht wil indienen via e-mail, krijg ik de melding dat mijn klacht op dat ogenblik niet automatisch kan verwerkt worden. Maw, trek uw plan.
In uw krant stond nochtans te lezen dat telenet zich krantvriendelijker ging opstellen?

 johan van rillaer op 27 januari 2008 om 10:48

Beste,

Ik ben ex UPC-klant en was zeer tevreden. SInds de overname ben ik dat niet meer. Ik herken de problemen die de andere mensen beschrijven. Ik heb niet gereageerd op de commerciële druk van Telenet en steeds gezegd dat ik de voorwaarden van mijn origineel UPC-kontrakt wilde verderzetten. Blijkbaar past dit soort van opstelling niet in de Telenetstrategie.Het gevolg is: klantje pesten.

Telenet doet dit natuurlijk zeer bewust. Hun onbereikbaarheid, hun dure klantendienst, hun onvriendelijkheid zijn een goed uitgedokterde strategie om iedereen in hun marketingidee te steken...een idee waar geld, winst en monopolie veel belangrijker zijn dan tevredenheid van de klant. Weerom moeten we in Vlaanderen onze competente, hardwerkende en "sociale" politici danken. Verkondigen dat iedereen op het internet moet kunnen-een PC voor iedereen- en dan een bedrijf als Telenet "maken" om deze winstgevende markt te monopoliseren.
Welk Leuvens politiek monument was een toch wel erg fervent voorstander van Telenet???? Ach ja, het nieuwe socialisme, iedereen moet toch leven....
Is het geen tijd dat de politiek optreedt en Telenet aan banden legt met regels die er voor zorgen dat iedere Vlaming het internet kan gebruiken voor de juiste prijs en met de juiste service?

 stef van oppens op 27 januari 2009 om 08:47

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!