Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Waarheen met de mannen van OHL?

Den_dreef6 We weten dat we stevig vooruitlopen op de zaken. Per slot van rekening heeft minister van Sport Bert Anciaux alleen maar laten weten dat als Oud-Heverlee Leuven een nieuw stadion zou bouwen, hij bereid is Vlaams geld in de bouw te pompen. Maar toch is in politiek Leuven al een discussie op gang gekomen waar de club over goed vijf jaar best zijn thuiswedstrijden kan spelen. Carl Devlies en Louis Tobback vinden - vanuit het oogpunt van ruimtelijke ordening - dat de omgeving van de Brabanthal in Haasrode de meest geschikte locatie is. Ze houden daarmee rekening met de verkeersstromen die een voetbalwedstrijd met zich mee kan brengen en hopen ook dat de NMBS of Infrabel op termijn een station neerplanten in Haasrode. Patricia Ceysens vindt dan weer dat de omgeving van Leuven-Noord en de Kanaalzone meer geschikt is. De Kanaalkom wordt immers een aantrekkelijke buurt op termijn en het stadion kan meteen fungeren als een landmark, een blikvanger voor wie van de E314 Leuven voorbij- of binnenrijdt.

Waarheen met de mannen van OHL? Naar Haasrode of eerder de Kanaalzone? Of is het stadion Den Dreef eigenlijk nog de beste locatie, mits enkele flinke aanpassingen, natuurlijk.

Reacties

sdsds

 sds op 19 januari 2008 om 10:37

in Haasrode natuurlijk.
vlakbij de E40 en de Brabanthal, weinig overlast wegens verwijderd van woonkernen.
En dat de NMBS of Infrabel daar op termijn een stopplaats plannen is algemeen geweten, toch?

patick keustermans op 25 januari 2008 om 13:07

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!