Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Opgelet, doe je kot op slot

Studentenkamer_08_small
Volgens de politie van Leuven woedt er momenteel een heuse plaag van inbraken op studentenkamers. Tijdens de eerste maanden van dit jaar zijn er opvallend meer inbraken gepleegd en in een groot deel daarvan waren studenten het slachtoffer. De inbrekers komen vooral overdag - wanneer de studenten naar de les zijn - of in het weekend en hebben het in eerste instantie gemunt op elektronica. Gsm's, i-Pods en laptops blijken hun favoriete doelwit. De politie doet wat ze kan, maar wil vooral de nadruk leggen op preventie. Daarom krijgen alle Leuvense studenten binnenkort een e-mail met tips over hoe ze inbrekers te slim af kunnen zijn. Ook verschijnen die tips in het studentenweekblad Veto. Voor de kotbazen zijn er dan weer informatiesessies over de beveiliging van ramen en deuren. En volgend jaar komt er een speciale registratiekaart voor studenten waarop je de gegevens van je waardevolle spullen kan achterlaten.

Let jij erop dat je deur altijd op slot is, ook in het weekend? Ken je mensen die al het slachtoffer zijn geworden van de zogenaamde laptopbende? En vooral, voel je je nog wel veilig op je kot?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!