Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pakenstraat, een kattenhel?

Img_3327_2 Volgens mij is de Pakenstraat niet meer veilig. Ik woon er al heel mijn leven, maar de laatste tijd wordt het er steeds drukker en gevaarlijker. Op elk uur van de dag vormen er zich files op het kruispunt met de Geldenaaksebaan. Auto's rijden af en aan en het sluipverkeer neemt toe, denk ik. Nu een deel van de Hertogstraat nog steeds afgesloten is. Maar niet alleen overdag rijden sommige autobestuurders als gekken, ook 's nachts sjezen wagens de berg af. Dat wordt jammergenoeg meer dan eens bewezen door aangereden dieren.

Amper twee weken geleden nadat onze ene kat Leentje door een auto werd opgeschept (en op dezelfde avond ook een buurkat), klopte onze buurvrouw gisterenmorgen bij ons aan. Het zusje van Leentje vond ze midden op straat, pal tegenover ons huis. Waarschijnlijk aangereden door een of andere snelheidsmaniak die in het donker over de straat scheurde. Ik hoorde de deurbel en wist meteen hoe laat het was. Moeilijk te bevatten wat er in mij omging. Even hoopte ik nog dat het iets anders was, maar mijn moeders kreten bewezen het tegendeel. Onnodig te zeggen dat het hartverscheurend is om ons lieve Maantje in een vreemde verwrongen houding op onze oprit te zien liggen.

Ik kon het niet opbrengen om nog naar haar te kijken en huilde terwijl mama haar in een oud laken wikkelde en in een kartonnen doos legde. Even dacht ik dat ze gewoon sliep, maar niets was minder waar. Haar rechteroogje staarde me aan, wijd opengesperd, als uit doodsangst. Ik vraag me af wat er in haar omging toen de wagen haar raakte. Was ze dol van angst? Leed ze veel pijn? Wie kan het ooit begrijpen?

We begroeven haar onder de krulwilg. Met in de doos haar kapotgespeelde grijze muis, een half opgegeten kauwstokje en een rood ballonnetje. Toegedekt met een fleece dekentje rust ze er zacht. En wij blijven met verdriet maar ook met mooie herinneringen achter.
Wat me nog het meest rust geeft, is het idee dat Maantje en Leentje nu terug samen zijn.
Twee zusjes die vrolijk ravotten in de kattenhemel.

In memoriam van alle verkeersslachtoffers, mens en dier.

Reacties

ptaomez vxycgkin gdpeqm qtvpigzw mlvpjeinc lvazqorh hjqzygvo

ksvjte lehionz op 13 mei 2008 om 13:38

gqnk gxcrao ofibs dbtfysok rltkcovpg fngutvday cxqwlkubn http://www.jpayg.centqok.com

ncbe gcuiebp op 13 mei 2008 om 13:39

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!