Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dansen op de Vesten?

CityHet is niet onze gewoonte om te melden dat iets niet gebeurt of dat een organisatie niet plaatsvindt. Maar deze keer kunnen we ons niet inhouden. De City Parade, een optocht met praalwagens die baden in een jasje van stevige technomuziek, komt NIET naar Leuven. Dat hoeft op zich niet te verbazen. De organisatie heeft geen aanvraag ingediend en het stadsbestuur weet van niets. Het gerucht deed de afgelopen dagen de ronde op het net. Maar op zich is het ergens wel jammer dat de City Parade er niet komt. De organisatie zoekt al enkele jaren een Vlaamse stad om de optocht te laten plaatsvinden en de Vesten en de Bondgenotenlaan lenen zich prima voor een grote optocht, klinkt het op verschillende fora. Bovendien zou het een uitgelezen kans zijn om Leuven wat van zijn brave en zelfs enigzins oubollige imago af te helpen. En wat meer is, er komen ongeveer 150.000 bezoekers naar de optocht. Misschien volgend jaar?

Wat denkt u? Zou de komst van de City Parade een goede zaak zijn voor Leuven? Of is de draagkracht ervoor te klein? Of past techno gewoon niet bij de stad?

Reacties

Mij lijkt het net een schitterend idee om de City Parade in Leuven te laten doorgaan. Die zaterdag zijn de examens van de KUL officieel gedaan en dit zou betekenen dat er ongetwijfeld meer studenten naar de Parade zullen komen. Ongetwijfeld een zalig idee om zo een groot feesje te organiseren...en voor Leuven is dit ongetwijfeld de beste publiciteit naar jongeren toe ooit.

Groetjes,
Lies

 lies op 29 maart 2008 om 11:01

Vorig jaar hebben ze ook de vraag gesteld aan Brugge, ik was super enthousiast, tot ons conservatief stadsbestuur 'neen' zei, toen was ik pissed!
Niks tegen Wallonië, maar hopelijk nog eens een City Parade in Vlaanderen! Probeer nog eens in Brugge!

Een Bruggeling :-)

Alain op 29 maart 2008 om 16:28

Voor dit jaar is het zowiezo te laat, maar ik blijf hopen op een City Parade in Leuven, misschien in 2009 :)

Lapin McAdam op 30 maart 2008 om 15:19

Pro City Parade in Leuven

 De Grootmeester op 1 april 2008 om 16:18

Waarom zou Techno niet bij Leuven passen? Er zullen zoals gezegd wel goed veel studenten op afkomen, al heeft niet iedereen dezelfde dag gedaan. Daarom maakt die datum het misschien net onmogelijk.

Ik ben in elk geval voorstander. Leuven is een zalige stad en de City Parade een heerlijk event, de combinatie moet dus wel vonken geven.

 Feys op 1 april 2008 om 19:56

Leuven is de ideale stad om de city parade te laten doorgaan! Ik ben er al elk jaar naar toe geweest en ik weet dus zeker dat het het imago van onze stad een boost zou geven!

 Sarah op 13 april 2008 om 21:38


Leuven moet idd eens iets gaan doen aan zijn saai imago!
Ipv het vol te bouwen met strakke grijze gebouwen, de city parade!!!

Kirsten op 24 april 2008 om 17:33

Nee dank u!

Kunnen ze met die zever niet naar Aarschot of Diest gaan??? Dan liever dat saai imago, dat betekent tenminste dat ze ons gerust laten met dat lawaai. Er zijn genoeg andere evenementen in Leuven die veel interessanter zijn

 needanku op 29 december 2008 om 10:01

Absoluut een goede zaak, er zijn te weinig van dat soort feesten en laat staan in Leuven.

Ik ben zeker van de partij, als het zover komt!

 John Bromfiets op 20 mei 2010 om 23:04

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!