Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Gaat Carl het maken?

Carl_devlies_2Seelsvanhoof2_2Carl Devlies, voorlopig nog even eerste schepen van Leuven, is sinds gisteren staatssecretaris in de federale regering. Hij wordt er bevoegd voor de coördinatie van de Fraudebestrijding. Dat klinkt wellicht minder sexy dan pakweg Justitie of Buitenlandse Zaken, maar iedereen zal het ermee eens zijn dat het een cruciale post is in het team van Yves Leterme. Devlies is 55, is advocaat, is getrouwd en heeft twee dochters, Laura en Elisabeth. Hij wordt vooral geroemd voor zijn doorzettingsvermogen en zijn dossierkennis. Communicatief komt hij iets minder goed uit de verf. Door het vertrek van Devlies krijgt huidig CD&V-fractievoorzitter Els Van Hoof haar kans. Een dubbele kans zelfs, want ze mag meteen ook naar de Senaat in plaats van staatssecretaris Etienne Schouppe. De redactie van uw krant in Leuven staat er in ieder geval op om de kersverse staatssecretaris en zijn familie en senator Van Hoof van harte proficiat en veel succes te wensen. Devlies is na Patricia Ceysens en de halve Leuvenaar Frank Vandenbroucke de derde telg uit de studentenstad met een mandaat in een hogere overheid in dit land.

Denkt u dat Devlies het zal maken in de federale regering? Is het goed dat Leuven vertegenwoordigers heeft in de hoogste instantie die dit land rijk is? Denkt u dat de Leuvense gemeenteraad hem zal missen?

Reacties

Ja, Carl zal het maken, omdat hij weet waarmee hij bezig is. Of hij zal gemist worden op de Leuvense gemeenteraad ? Ook dat staat buiten kijf. Kwaliteit wordt altijd gemist !

 Rik Opsomer op 23 maart 2008 om 11:41

Ja, Carl zal het maken, omdat hij weet waarmee hij bezig is. Of hij zal gemist worden op de Leuvense gemeenteraad ? Ook dat staat buiten kijf. Kwaliteit wordt altijd gemist !

 Rik Opsomer op 23 maart 2008 om 11:42

Geachte heer Carl Devlies,
Ik wens je veel werkplezier in je nieuwe job, als Staatssecretaris. Ik volg de politiek van nabij en zeker het gebeuren in Leuven.
De Stad is gedurende 37 jaren mijn werkgever geweest, dus !!!
Ze zullen u missen bij het Stadsbestuur van Leuven, zoals dhr. Opsomer zegt " Kwaliteit wordt altijd gemist ".

 Vandijck, Omer op 25 maart 2008 om 15:08

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!