Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leuven onafhankelijk? Limburgers buiten?

VlaglimburgHeeft u gezien welke vrolijke taferelen zich in Gent afspelen dezer dagen? Nou ja, vrolijk, de Nieuw Gentse Alliantie (N-GA) heeft gisteren de Gentse onafhankelijkheid uitgeroepen. Jan Hoet is tot Keizer van Gent gekroond. Eén van de strijdpunten van de partij is om alle West-Vlamingen uit Gent te krijgen. De reden daarvoor is, volgens de partij, dat ze een bedreiging zijn voor de Gentse economie en weigeren zich aan te passen. We voegen er meteen aan toe dat het allemaal een grap is. Maar je stel je eens even voor dat een gelijkaardig initiatief in Leuven neerstrijkt. De analogie met Gent is immers snel getrokken. Het enige dat je moet doen is de West-Vlamingen van Gent vervangen door de Limburgers van Leuven. Officiële cijfers over het aantal permanente en semi-permanente Limburgers in de studentenstad zijn er niet, maar dat het er veel zijn hoor je overal. En de Limburgers maken wel degelijk deel uit van het maatschappelijke leven in de stad. Meer zelfs. Limburgers hebben hun eigen cafés, ze verenigen zich in aparte clubs en er zijn Limburgse studentenverenigingen. Maar wat helemaal bedreigend is dat Limburgers heel wat belangrijke postjes innnemen in het stedelijke weefsel. Steven Vandervelden, de grote baas van het kunstencentrum STUK is een Limbo. Net zoals de schepenen Jaak Brepoels en Denise Vandevoort. Aan Jos Geuvens, de directeur van de VDAB in Leuven, zijn taal te horen is ook hij van de streek en ook Urbain Vandeurzen, de grote baas van Voka en van LMS Internationaal is een zoon van het Bronsgroen Eikenhout. Ah ja, ondertekende ook, trouwens.

Heeft u schrik van al die Limburgers in Leuven? Zijn we bekende Limburgse Leuvenaars vergeten? En denkt u dat er ooit een N-LA (Nieuw Leuvense Alliantie) zal rechtstaan en Leuven zal verlossen van al die Limburgers?

Reacties

In het geheel niet! Trouwens, Limburgers zijn een vrolijk volk, en passen zich gauw aan. Toch in ieder geval beter dan Brusselaars in Leuven, die vinden Leuven toch maar té min!

Lambrichts Gunter op 1 april 2008 om 14:05

Moet je dan nog weten dat de Site over Kessel-Lo jaren in handen was van een limburger.Nu ik heb zeker niets tegen deze minzame Limburgers.De taal is zeer goed te verstaan,je moet er enkel een pak klinkers tussen uithalen.Zoals ich heb nen hooond.Wil gewoon zeggen ik heb een hond.Als ook het aantal moppen die deze mensen minzaam slikken.Dus voormijn part mogen ze blijven.Ze zijn zeker niet agressief bijten niet en hebben gewoonlijk goede manieren.Maar ja uitzonderingen bevestigen de regel.

 Jan Uyttebroeck op 4 april 2008 om 09:37

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!