Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vriendenkring "Mannen van 1969" is gesticht met 43 Leden

Afbeelding_021 Het "Verbond der Jaartallen" en de "Vriendenkring 'Mannen van 1959' DE Peters" zijn namens het Leuvense Stadsbestuur zeer vereers met de talrijke opkomst van de in 1969 geboren mannen die zich hebben aangeboden in de Raadskelders van het Stadhuis te Leuven.

 

Ze kwamen met z'n 43 af om het 131ste Jaartal Vriendenkring "Mannen van 1969" te stichten en om vanaf volgend jaar voor 10 Jaar de actieve rol van Blok 9 over te nemen van de Mannen van 1959 , De Meyboomplanters.

Zowel de Voorzitter van de Vriendenkring "Mannen van 1959" Luc VLEMINCKX als de Schepen van Feestelijkheden Dirk VANSINA (tevens lid van de Mannen van 1959) als de Voorzitter van het "Verbond der Jaartallen JeanMarie VELGHE hebben de kersverse MAnnen van het Jaar "1969" welkom geheten tot deze unieke vorm van verenigingsleven en werden de eerste begrippen van een jaartallen voorgestelt via een diapresentatie.

Vrijdag 28 maart 2008 verwachten de Mannen van 1959 zoveel mogelijk leden van de Vriendenkring "Mannen van 1969" op de 1ste Vergadering - De Welkomstvergadering in Café Sport - Martelarenplein 13 - 3000 Leuven-Station.
Niet alleen de mensen die aanwezig waren op de stichtingsvergadering van vrijdag 14 maart 2008 in de Raadskelders te Leuven zijn welkom OOK andere mannen geboren in 1969 zijn van harte welkom om nog toe te treden tot hun Vriendenkring "Mannen van 1969"


Reacties

Impressie geschreven door Danny Van Den Berghe , Den Danny van 69

Vrijdag 14 maart, iets na 20.00 uur, begeef ik mij richting Raadskelders onder het stadhuis van Leuven. Daar bevinden zich de lokalen van het “Verbond der Jaartallen”. Enkele weken voordien had ik een uitnodiging gekregen om er aanwezig te zijn op de stichtingsvergadering van de “Mannen van 1969”. Het 131ste jaartal ondertussen. Inderdaad, ik ben dus geboren in dat jaar. Ik ken de jaartallen al van vroeger, via familie en schoonfamilie, maar twijfelde toch of ik mij zou aansluiten, was dit wel iets voor mij?
Twijfels zelfs nog onderweg naar de Grote Markt.
Aangekomen aan het stadhuis zie ik enkele mannen waarvan ik denk dat ze ook voor de vergadering komen. Maar ze gaan niet binnen en dus wacht ik ook maar. Wat gaat dit worden? Die vraag spookt door mijn hoofd. Aan de trap die naar de Raadskelders leidt staat nog een groepje mannen. Ze lachen en hebben duidelijk al plezier. Ze dragen allen dezelfde kledij: zwart hemd, zwarte broek en okerkleurig vest.
Het zijn de “Mannen van 1959”, de peters en oprichters van het nieuwe jaartal 1969.
Ze zeggen ons dat we al naar binnen kunnen gaan. In het halletje aangekomen, krijgen we een formulier en enkele foldertjes toegestopt. Op het formulier mag je je persoonsgegevens, adres en hobby’s invullen.
Ik merk op dat ons geboortejaar 1969 al ingevuld staat. Straffe mannen, die van ’59, ze weten wanneer wij geboren zijn.
Eens aangemeld mag ik door naar het volgende zaaltje. Daar staan wat tafels, stoelen en een projectiescherm. Hier gaat het dus gebeuren.
Als ik binnenschuifel hoor ik plots “dag Danny”. Ik had hem niet eens opgemerkt, maar daar staat den Benny, vroeger nog mee in de klas gezeten. Gelukkig toch al iemand die ik ken. We blijven wat achteraan staan. Het lijkt wel een eerste schooldag. Wat onzeker in een hoekje gaan staan terwijl de leraars aan de andere kant staan.
Later komt ook nog Etienne binnen. Een schoolmakker uit de lagere school en achteraf elkaar teruggevonden bij volkskunstgroep Reuzegom. Nu dus ook samen hier.
Het bestuur van ’59, samen met de voorzitter van het Verbond der Jaartallen en met de Schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (ook lid van 1959) nemen plaats achter de tafels. Duidelijk teken dat de vergadering gaat beginnen.
Van de voorzitters van ’59 en van het Verbond vernemen we in grote lijnen wat de jaartallen zijn en wat het inhoudt erbij aangesloten te zijn.
Ze zijn ook verbaasd over onze opkomst, 35 mensen aanwezig en een 7-tal geëxcuseerd, maar wel geïnteresseerd. Dat aantal blijkt in deze tijd erg hog te zijn. Hopelijk blijft iedereen.
Na de uitleg door de voorzitters krijgen we nog een powerpointpresentatie. Mooi gedaan en het geeft aan de hand van vele foto’s weer wat een jaartal, het bijhorende blok en het Verbond zoal doen.
Een nieuw jaartal oprichten, daar hoort ook een receptie bij en dus mochten we doorschuiven naar het volgende zaaltje voor een drink. Maar vooraleer we iets te drinken kregen, moesten we nog op de foto. Ook de pers was hierbij aanwezig.
Het zaaltje blijkt maar net groot genoeg om iedereen te laten genieten van een drankje. Er zijn dan ook veel aanwezigen: mannen van andere jaartallen, van het blok 9, het Verbond, de Mannen van 1959 en natuurlijk wijzelf, de kersverse “Mannen van 1969”.
Tijdens de receptie worden ook de eerste contacten gelegd, zowel onderling als met onze peters.
Na de receptie wordt het terug serieus en worden we terug bijeengeroepen. We krijgen van Luc, voorzitter van 1959, te horen wat er nu van ons verwacht wordt binnen ons jaartal, binnen het blok 9 en binnen het Verbond der Jaartallen. Eén van de activiteiten, of liever tradities, die we moeten in ere houden, is de Meyboomplanting, een voorrecht van het actieve jaartal van het blok 9. Een hele boterham maar dat komt wel in orde.
Er mogen ook vragen gesteld worden en het bestuur van 1959 heeft op alles een antwoord klaar. Ze zijn goed voorbereid. Ook vraagt de voorzitter of er twijfelaars zijn, mannen die nog niet zeker weten of ze nu willen aansluiten of niet. Of je daar nu aanwezig bent of niet, je beslist zelf of je aansluit, niets is verplicht. Vermits niemand zich aanbiedt om contactpersoon te zijn, blijft de voorzitter van ’59 dat nog even.
Hiermee zijn de “Mannen van 1969” een feit.
Nu wordt het zoeken naar een logo, een vlag en kledij. Statuten moeten opgesteld worden, een bestuur verkozen. En dan maar hopen dat we binnen 10 jaar kunnen zeggen: “het is tof geweest”.
De avond hebben we samen met onze peters afgesloten in één van de stamlokalen van de Jaartallen aan het station van Leuven, alwaar bij onze binnenkomt “The Summer of 69” van Bryan Adams weerklinkt. Als dat geen mooie verwelkoming is.
Mannen van 1959, peters, bedankt voor de oprichting van ons Jaartal en de mooie avond en mogen we nu klinken op een mooi samenwerking tussen ’59 en ’69 binnen het blok van 9. Santé …

Danny Van den Berghe

Daniël Ven op 20 maart 2008 om 17:39

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!