Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De burgemeester blogt (schijnt zo)

Louis_tobbackDe wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit. U raadt het nooit wie zijn toegang tot het wereldwijde web heeft gevonden. Niemand minder dan onze burgervader Louis Tobback. Bij onze collega-bloggers op Leuven Blogt staat te lezen dat 'uit goede bron vernomen' is dat de brave man aan het bloggen is geslagen. En voorwaar, er bestaat zowaar een blog die de naam van de Leuvense eerste burger draagt. Toch roept een bericht als dit bij de journalist in ons een zekere scepsis op. Louis Tobback gaf onlangs immers in De Laatste Show bij stadsgenote Frieda Van Wijck nog te kennen dat hij geen computer heeft op zijn bureau en er bovendien niet mee zou kunnen werken. Wie hem een mail stuurt komt terecht bij iemand van zijn kabinet. Die print de relevante elektronische voor Tobback af. Daarom lijkt het ons erg sterk dat de man een blog uitbaat. Wellicht werkt hij met een ghostwriter. Maar er is meer. Gisteren was het niet toevallig 1 april. Zou het kunnen dat we hier te maken hebben met een snode aprilvis? Bovendien doet ons dit verhaal wel denken aan het relaas via deze link.

Wat denkt u? Is Tobback werkelijk aan het bloggen geslagen? En als dat zo is, rept u zich dan naar zijn blog?

UPDATE: Zoals we al vermoeden weet burgemeester Tobback zelf van toeten noch blazen. 'Ik moet u eerlijk bekennen dat ik niet weet wat een blog is', gaf hij toe. Maar hij zegt wel vereerd te zijn: 'Ik weet ook niet wie deze blog gemaakt heeft. Maar naar ik verneem zijn de berichten die erop staan erg positief. Daarom denk ik dat ik eerder vereerd moet zijn dan er verveeld mee te zitten. De mensen achter dit initiatief hadden duizenden namen kunnen gebruiken, maar ze kiezen die van mij. Dat betekent dat mijn naam toch enige waarde heeft. Het lijkt alsof ik een bewonderaar heb en dat zint me wel.'

Weet u wie Louis Tobbacks ghostwriter is? Als u dat zelf bent, mag u zich gerust bekend maken, dan regelen we een ontmoeting.

UPDATE: Achter Tobbacks weblog bleken, zoals we al ergens vermoeden, de snoodaards van Leuven Blogt te zitten. Een aprilvis noemen ze zoiets. Zij laten weten het een hele eer te vinden enkele dagen in de schoenen van de burgervader te mogen hebben staan en hopen dat hij alsnog zelf met een blog start.

Reacties

Ik had niet verwacht dat deze 1 april grap zo goed ging lukken :-)

Dries op 3 april 2008 om 11:29

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!