Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Druk in de Rondestraat

RondestraatDe Rondestraat is misschien wel het grootste slachtoffer van de werken aan de Kop van Kessel-Lo. Een maand geleden werd al het brugje dat zo geliefd was bij verliefde koppeltjes afgebroken. En nu krijgt de kleine straat te maken met zwaae verkeer. Buurtbewoner Jan Uyttebroeck vertelt: 'De jeugdherberg De Blauwput is enkel nog te bereiken door onze straat. Vandaag kwam een vrachtwagen voor het textiel langs, vorige week nog die van de koffie. En gisterenavond was de straat bijna een uur geblokkeerd omdat een Engelse dubbeldekker niet gedraaid geraakte en dan achteruit moest rijden. In de zomers liet men zware vrachtwagens toe en nu dit.' De foto is ook van Jan Uyttebroeck.

Reacties

De verkeershinder is toch maar tijdelijk en erna (hopelijk) een hele verbetering voor bewoners, ...

 chris op 16 april 2008 om 10:53

Dat de verkeershinder maar tijdelijk zal zijn blijft een raadsel.
Wij als bewoner van de Rondestraat hebben geen plaats meer om ons voertuig te parkeren daar de bewoners van de Martelarenlaan en de bezoekers van de Jeugdherberg hun voertuig willekeurig en voor lange periodes komen parkeren in onze straat.
Wanneer de werken langs de Martelarenlaan zijn voltooid zal dat aan onze verkeershinder niets veranderen want de Jeugdherberg zou evenmin bereikbaar zijn langs de Martelarenlaan want de parking heeft zijn uitweg langs de Rondestraat.Langs de Martelarenlaan verdwijnen honderden parkeerplaatsen door de inplanting van de gebouwen , de bouw van de brug over de onderdoorgang en de aanbouw van de groene zone in de tweede helft van de Martelarenlaan.Waar moeten al die voertuigen naartoe....? Het dichtsbijgelegen punt en snelst te bereiken is onze straat DE Rondestraat.
Dus het logisch gevolg is dat de verkeersdrukte en hinder in de Rondestraat in de toekomst nog zal toenemen maar niet verdwijnen.

ven daniël op 17 april 2008 om 10:49

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!