Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Hou het nog even stil...

Louis_tobbackBurgemeester Louis Tobback bereikt op 3 mei de gezegende leeftijd van 70 jaar. Veel andere burgemeesters hadden het op die leeftijd al voor bekeken gehouden, maar Tobback werkt naarstig verder. Hij is al sinds 1995 burgemeester van Leuven en gaf onlangs te kennen dat als zijn gezondheid het hem toelaat hij gerust nog een legislatuur erbij zou doen. Naar aanleiding van Tobbacks verjaardag plannen we een artikelenreeks in Het Nieuwsblad. We laten verschillende politici aan het woord en proberen ook met zijn familie en vrienden in contact te komen. Maar het laatste woord is aan u, de burgers van Leuven. Hieronder kunnen jullie je ongezouten mening over jullie burgervader geven. Enkele suggestievragen:

Moet Tobback er nog een legislatuur bij doen? Wie zien jullie als mogelijke opvolger? Is 70 niet te oud om nog burgemeester van een stad van 100.000 inwoners te zijn? Heeft Leuven veel te danken aan Tobback?

Op www.nieuwsblad.be/Leuven verschijnt binnenkort een poll. Daarop kunnen jullie stemmen op de vraag of Tobback er na deze nog een legislatuur als burgervader moet bij doen.

BELANGRIJK: Hou het alsjeblieft nog even stil. Gezien de gebrekkige kennis van de burgemeester van computers is de kans klein dat hij dit bericht onder ogen krijgt, maar je weet natuurlijk nooit.

Reacties


70 is niet te oud om te burgemeesteren, hij heeft immers een secretaresse die zijn mails leest.
Wat een heel andere zaak is is de manier van burgemeesteren.
Vroeger stemde ik rood, nu hoop ik vooral dat het nog lang mag duren eer ik nog eens moet gaan stemmen.
Vorige verkiezingen kreeg ik Saïd El Khadraoui (fractieleider sp.a-spirit-leuven) aan mijn deur. Deze beloofde me een oase aan fietsenstallingen in Leuven...Daar is natuurlijk niets van in huis gekomen...het zou nogtans een kwestie van weken geweest zijn...
Dus worden de foutief geparkeerde fietsen nog steeds vervreemd door onze eigen politie. Ik vraag me eigenlijk af in hoeverre een fiets uberhaubt foutief geparkeerd kan staan op het emens grote stationsplein.
Onlangs ging het zelfs zover dat de naarstige stadswacht een waarschuwingsbiljet aan mijn fiets hing die voor mijn eigen deur stond geparkeerd! Er bleef nogtans bij nader inzien 1.5m voetpad over. Vervelen die mensen zich ofzo? Nuja, ze zijn dan ook met erg veel.

Tobback is een belezen man. Hij is een wandelende bib aan geschiedenis en heeft het erg goed voor met 'zijn' stad.
Maar... onze ideën stroken niet altijd.
Ik heb het gevoel dat de stationsbuurt wordt verkracht ipv op geknapt.
Er zijn 51 camera's geïnstalleerd in het station van Leuven, maar ik heb er nog geen enkele gezien aan de fietsenstalling naast het station.
Ik heb wat tips mocht dhr Tobback zich met de fiets vanuit het centrum naar het station willen begeven.
- Draag beschermkledij, een masker en valhelm ter hoogte van het fochplein. De bussen hebben er unaniem voorrang en ipv dat masker kan je misschien toch beter een zuurstoffles meenemen.
- Wanneer u zich langs het stationsplein naar de fietsenstalling wilt begeven (er is geen andere optie) wees dan waakzaam op plots voorbijvlammende bussen aan de infostand van de lijn. U ziet ze niet afkomen!
- Indien het donker is, steek dan een extra licht aan richting het donkere hol van de fietsenstalling.
- Wanneer het pas heeft geregend, doe dan regenbotten aan en ga op zoek naar een standplaats voor uw fiets. De plassen tieren er weelderig.
- Wanneer de standplaats volzet blijkt te zijn wens ik u veel succes bij het zoeken naar een plaats in de stad waar je legaal je fiets kwijt kan!
- Hebt u toch een plaats gevonden in de stalling, haal dan 5 supersloten boven en installeer je pitbull naast uw fiets.

Geef nu eerlijk toe. Hoeveel kost het om een beetje beton te gieten, wat verlichting te hangen en 3 camera's te plaatsen als de rest van de stad wel mag schitteren?
Ik vind het echt schandalig en ben het geploeter meer dan beu!

Maar ik eindig met een noot positieve dingen.
Ik ben ongelooflijk trots op de culturele groei van onze stad. Leuven in scène, tstuk, artefact, enz...

Groetz Kirsten

Kirsten op 24 april 2008 om 17:12

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!