Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leuven breekt wereldrecord

Op het Ladeuzeplein in Leuven is vandaag een wereldrecord verbroken. Welgeteld 1.360 studenten hebben er op hetzelfde moment een handvol Mentosmuntjes in een fles Cola Light gestopt. Het resultaat spreekt voor zich... en is meteen goed voor een vermelding in het Guinnes book of Records.

Reacties

Er staat trouwens een typo in jullie artikel (wellicht overgenomen van Belga?): het is eKonomika ipv economika.

 Marre op 23 april 2008 om 23:45

Volgens mij staat het correct in de krant van vandaag.

Groeten,

stef

Colaspuiters vestigen wereldrecord
Recordpoging past in kringverkiezingen Ekonomika
LEUVEN - Op het Ladeuzeplein in Leuven hebben gisteren 1.360 studenten op hetzelfde moment een frsidrankfontein doen spuiten door muntjes in een fles Cola Light te stoppen. Daarmee vestigen ze het wereldrecord Mentosfonteinen.

Het principe van de Mentos-ontmoet-cola-fonteinen is simpel. Je neemt een tweeliter fles Cola Light en een handvol Mentos-muntjes. Als je de twee in contact met elkaar brengt creëer je een fysische reactie die de frisdrank metershoog de lucht in doet spuiten. Dat principe werd gisteren toegepast op een volgelopen Ladeuzeplein, maar dan maal 1.360.

Voor de recordpoging gaven Fritz Grobe en Stephen Voltz het goede voorbeeld. Zij vonden op een blauwe maandag de Mentonfontein uit en sindsdien trekken ze als de Eppybirds de wereld rond om spuitchoreografieën te berde te brengen. Ook in Leuven gaven ze het goede voorbeeld. Zij hielden het op enkele tientallen flessen cola en een handvol muntjes en enkele esthetisch erg verantwoorde fonteintjes.

Voor de recordpoging deed de schoonheid er minder toe. Al spreekt het beeld van 1.360 simultane cola-uitbarstingen op een volledig gevuld plein ook wel tot de verbeelding. Dankzij de massale opkomst, op en rond het Ladeuzeplein stonden nog enkele duizenden toeschouwers, verbreken enkele Leuvense economiestudenten het wereldrecord.

Tot nu toe stond dat met 973 fonteinen op naam van enkele enthousiastelingen in de Verenigde Staten. Maar Ploeg Imagine, die meedoet aan de verkiezingen van de studentenkring Ekonomika, doet dus bijna vierhonderd fonteinen beter. Bovendien moet het de eerste keer zijn dat een organisatie gelukkig is dat het op het moment van de recordpoging pijpenstelen regende in Leuven. De deelnemers hadden sowieso allemaal een regenjasje gekregen en het Ladeuzeplein moest immers op eigen kracht gekuist worden. De regen vergemakkelijkte het weghalen van de stroperige cola aanzienlijk.

Het bedrijf dat de Mentosmuntjes sponsorde gaf bovendien voor elke Leuvense colafontein één euro aan de Make a Wish Foundation.

Stef Telen op 24 april 2008 om 09:25

Hier is nog een video te zien van het evenement.

http://www.myvideo.be/watch/4019861

walter op 24 april 2008 om 13:26

LOL, de kuisploeg die al dat plakkerig gedoe mag opruimen.
Als je de mentos+cola domino ziet van de Eepybirds (ook aanwezig tijdens recordpoging) dan vind ik dat toch wel spectaculairder dan de 1 seconde durende recordfontein. Ik vraag me af wat voor domino constructie je met 1360 flessen zou kunnen maken.

Stef Nighthawk op 28 april 2008 om 15:01

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!