Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Moet het stadspark langer open blijven?

StadsparkGroen! en Jong Groen! Leuven pleiten ervoor om het stadspark langer open te houden. Liefst tot 11 uur 's avonds in de zomermaanden juli en augustus en tot 10 uur 's avonds in mei, juni en september. Zo kunnen studenten langer studeren in het groen, maar kunnen er ook heel wat culturele activiteiten plaatsvinden. De Groendienst is niet meteen tegen het voorstel, maar moet van het stadsbestuur dan wel de goedkeuring krijgen om de overuren van de personeelsleden te betalen.

Wat denkt u? Wil u de kans krijgen om later op de avond een picknick te organiseren in het stadspark of uw gitaar boven te halen voor een zangstonde in het groen? Of denkt u dat dat alleen maar overlast met zich zal meebrengen?

Reacties

Waarom het park nog sluiten dag.
Ik zal niet meer gaan slapen.
Viva de studenten en clochards.
DE PARKWACHTER

 Vanleeuw Henri op 22 april 2008 om 12:23

dan i.v.n dag recht zetting

Vanleeuw Henri  op 22 april 2008 om 12:25

Ik ben een voorstander van langere openingsuren. Op een zwoele zomeravond is een park een erg aangename ontmoetingsplaats voor stadsmensen.

Carolien op 23 april 2008 om 12:00


Tuurlijk moet het stadspark langer openblijven!
Iedereen moet de kans krijgen s'avonds languit in het gras te liggen. Want groen is van doen voor ieders luchtwegen!
En dit is niet het enige...
De begraafplaats in Heverlee is open tot 15.45u. Dat wil dus zeggen dat de doorsnee werkende mens zijn gestorven geliefde door de week niet kan opzoeken. Een echte schande vind ik dat!

Kirsten op 24 april 2008 om 15:50

In DS van 22 april lezen we dat de Leuvense gemeenteraadsleden van Groen! het stadspark in de zomer langer open willen houden "om jonge mensen op een aangename manier van de zomermaanden te laten genieten". Bovendien willen zij in de kiosk een vrij podium organiseren.
Zou het geen beter idee zijn om van het stadspark een stiltezone te maken? In de zomermaanden zijn er in Leuven immers voortdurend activiteiten die gepaard gaan met drukte en lawaaihinder. Voor stadsbewoners en voor bezoekers zou het een verademing zijn dat er minstens één plek is waar je tijdens de zomerdagen kan vertoeven zonder gebonk en gedruis.
Jong en oud kunnen er (leren) genieten van een rustige, groene omgeving. Jonge ouders kunnen er dan wandelen zonder de vrees dat het gehoor van hun kleine kinderen aangetast wordt. En ook de bewoners in de wijde omgeving van het stadspark zullen het waarderen dat hen niet nog wat extra lawaai opgedrongen wordt.

 Luciane Opdeweegh op 25 april 2008 om 10:48

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!