Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De domste vraag van het jaar: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

JellemichU heeft het ongetwijfeld ook gezien op televisie: de onverhoopte maar oh zo terechte overwinning van Jelle en Micheline van d'Hoogeschool in Mijn Restaurant. Het duo wint zijn eigen restaurant en wij zijn een prachtige keuken rijker. De foto komt van Dirk Depril, een van de collega's van Leuven Blogt. De mama van maitre Geert stuurde ons meteen dit berichtje:

Bedankt Leuven, bedankt Brabant, bedankt Vlaanderen.

Het was een immens spannende avond.  Het Hoogeschoolplein in Leuven liep traag maar gestaag vol.  Wie er was telde voor tien, op en top fans van restaurant d’Hoogeschool.  Hoe later het werd, het koelde niet af, integendeel.  Het enthousiasme deed de lichaamstemperaturen stijgen.  De VTM-uitzending was lang en langdradig.  Bovendien kwam iedereen voor dat éne moment: de uitslag. Niemand had nog een boodschap aan herkauwde commentaren.  Eindelijk was het zover. 
De limousines van Hasselt en Leuven kwamen samen in beeld.  En dat bleven ze, lang, tergend lang.  Toen kwam het verlossende moment.  De ongelooflijk elegante voet van Rani stapte uit in Leuven.  Iedereen ging uit de bol.  Het Hoogeschoolplein daverde.  In de nek-aan-nek race met het superpopulaire Hasselt, haalde Leuven de eindstreep. 
En dit enkel en alleen dankzij jullie. Jullie hebben onvoorwaardelijk voor d’Hoogeschool gestemd.  Bedankt regio bloggers.

En dan nu de overbodige vraag: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

Reacties

Natuurlijk is de overwinning terecht! De vakkennis van Jelle stak er torens bovenuit! En vooral zijn bescheidenheid siert hem! Wat Micheline betreft, zij verdient het respect van velen door te bewijzen dat een 50-plusser niet afgeschreven is! Ook haar blindelings geloof in Jelle heeft vast velen ontroerd! Ze kregen ze stemmen over gans Vlaanderen, uitgezonderd Limburg natuurlijk. Ik wens hen veel succes en geluk toe in hun verdere leven.
Een bijna 50-jarige moeder uit Gent

 christelle op 30 mei 2008 om 09:07

Ik ben van Limburg maar een rasechte Brabantse (uit Tienen).
Ik heb onder "druk" voor Hasselt gestemd maar dat Limburggevoel is mij totaal vreemd en stiekem hoopte ik dus dat Leuven zou winnen.
Veel succes verder Jelle en Micheline en bij gelegenheid komen we zeker eens eten bij jullie.
Doe zo verder.

 MOENS op 30 mei 2008 om 09:11

Ik woon in Leuven en had dit eigenlijk niet verwacht (oeps) maar zeker verdiende overwinning.
Dikke proficiat aan het hele team dus !

 Chris op 30 mei 2008 om 09:47

Proficiat Jelle & Micheline!
Jullie hebben terecht gewonnnen!
Nog veel succes in jullie restaurant!

Yanna  op 30 mei 2008 om 10:30

Proficiat voor Jelle en Micheline!!!
De overwinning is terecht.
A-B-S-O-L-U-U-T!!! Jullie hebben het VERDIEND.
SUPERRRRRRRRR......!!!
Ik heb voor jullie gestemd, veel ge-sms't.
Een uitzondering want normaal doe ik dat niet. Daarom ben ik hééééél blij.
Echt héééééééééééééééééllllllllllllllll blij dat jullie gewonnen hebben.
Doe zo verder...
En succes nog alleszins en op een dag komen we zeker eens eten bij jullie :-)

Racquel
(Oostende & Leyte)

  op 30 mei 2008 om 10:30

Een hele warme, welgemeende proficiat aan Jelle&Micheline en hun team van d'Hoogeschool.Bescheidenheid siert en dat is volgens mij naast Jelle's kookkunst een belangrijke factor in de overwinning.Ze hebben nooit één negatief woord gezegd over de mede-kandidaten,wat niet van iedereen kan worden gezegd!Nog heel veel succes en geniet verder van jullie overwinning.
Ps. Ik hoop van harte dat de meisjes uit Limburg een weg vinden om hun droom waar te maken, want ook zij verdienden de finaleplaats.
Hartelijke groet,
Christa
Leuven

 Christa op 30 mei 2008 om 11:06

ik ben van Limburg maar woon al meer dan 30 jaar in Leuven, ben onlangs héél lekker gaan eten in d' hoogeschool,met mijn broer sloot ik een weddenschap af...als Hasselt won trakteert hij maar nu Leuven gewonnen heeft ben ik aan de beurt !!!! maar t'is met veel plezier want Jelle en Micheline verdienen het echt.

 angelien op 30 mei 2008 om 19:03

hey jelle en micheline ik kom uit berlare maar toch vind ik jullie de beste nog veel sucses met jullie restaurant en mij zeker mailen.af en toe het het daar aan toe gaat

 brent saey op 31 mei 2008 om 14:52

HASSELT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Pieter op 2 juni 2008 om 12:46

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!