Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Regeling De Lijn Diestsesteenweg

Vanaf zondag 1 juni 2008 wordt de Diestsesteenweg tussen de Blauwputbrug en de kruising met de Oude Diestsesteenweg afgesloten door werken in het kader van het project ‘Kop van Kessel-Lo’. Bussen die normaal langs de steenweg rijden, moeten een omleiding volgen.

De Lijn rekent op begrip van haar reizigers bij eventuele hinder en vertragingen. Om tijdig op de bestemming te raken, raadt de vervoermaatschappij aan een bus vroeger te nemen. De werken duren vermoedelijk tot september.

Onder 'Lees verder' vind je meer info over de exacte dienstregeling.

Lees verder

De domste vraag van het jaar: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

JellemichU heeft het ongetwijfeld ook gezien op televisie: de onverhoopte maar oh zo terechte overwinning van Jelle en Micheline van d'Hoogeschool in Mijn Restaurant. Het duo wint zijn eigen restaurant en wij zijn een prachtige keuken rijker. De foto komt van Dirk Depril, een van de collega's van Leuven Blogt. De mama van maitre Geert stuurde ons meteen dit berichtje:

Bedankt Leuven, bedankt Brabant, bedankt Vlaanderen.

Het was een immens spannende avond.  Het Hoogeschoolplein in Leuven liep traag maar gestaag vol.  Wie er was telde voor tien, op en top fans van restaurant d’Hoogeschool.  Hoe later het werd, het koelde niet af, integendeel.  Het enthousiasme deed de lichaamstemperaturen stijgen.  De VTM-uitzending was lang en langdradig.  Bovendien kwam iedereen voor dat éne moment: de uitslag. Niemand had nog een boodschap aan herkauwde commentaren.  Eindelijk was het zover. 
De limousines van Hasselt en Leuven kwamen samen in beeld.  En dat bleven ze, lang, tergend lang.  Toen kwam het verlossende moment.  De ongelooflijk elegante voet van Rani stapte uit in Leuven.  Iedereen ging uit de bol.  Het Hoogeschoolplein daverde.  In de nek-aan-nek race met het superpopulaire Hasselt, haalde Leuven de eindstreep. 
En dit enkel en alleen dankzij jullie. Jullie hebben onvoorwaardelijk voor d’Hoogeschool gestemd.  Bedankt regio bloggers.

En dan nu de overbodige vraag: is de overwinning van d'Hoogeschool terecht?

Reageer: lachen, u bent geflitst

Flitspaal_3Vlaams minister Crevits heeft een cadeautje voor Leuven. Binnenkort komen er opnieuw een aantal flitspalen bij in de stad. Er staan nu al 13 snelheidscamera's in Leuven. Een overzicht:


1. Op kruispunt Sint-Jansbergsesteenweg en Koning Boudewijnlaan
2. Op kruispunt Artoisplein en Aarschotsesteenweg
3. N3, Tiensesteenweg richting Leuven
4. R23, Ring rond Leuven richting Tervuren
5. R23, Ring rond Leuven, Diestsevest in beide richtingen
6. N26, Mechelsesteenweg in beide richtingen
Bovendien komen er permanente camera's op de E314 (Rotselaar, richting Leuven) en de E40 (Boutersem, richting Luik en Bertem richting Luik)

Is het nu goed geweest? Of is uw leuze: hoe meer flitspalen, hoe meer veiligheid? 

Reageer: samen barbecuen is gezellig

BarbecueGemeenteraadslid Bieke Verlinden stelt voor dat het stadsbestuur een project rond barbecuen op openbare plaatsen opstart. Vooral in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Australië is gezellig samen worstjes en papillottes van zalm bereiden een sociaal gebeuren. En waarom zou dat niet kunnen in Leuven, meent Verlinden. Ze stelt voor om op verschillende plaatsen in de stad, liefst in de buurt van openbaar groen en wijkparkjes, barbecues te installeren die de bevolking gratis kan gebruiken. Het stadsbestuur is alvast enthousiast en liet de Groendienst al enkele plaatsen aanduiden die in aanmerking kunnen komen.

Wat vindt u ervan? Bevordert gezellig samen barbecuen de sociale cohesie? Of grilt u toch liever uw brochetten in uw eigen tuin? 

Video: feest in De Zevensprong

Freinetschool De Zevensprong in Leuven hield op zaterdag 24 mei een open dag na de verbouwingen van de voorbije twee jaar. Minister van Onderwijs Frank Van den Broucke was erbij. Bekijk nu al de videobeelden en lees er alles over op  www.nieuwsblad.be/leuven en op deze blog!

   

Wint d'Hoogeschool Mijn Restaurant?

JelleVan kneusjes tot topfavorieten. Dat vat in één korte zin de opmars samen van restaurant d'Hoogeschool in de VTM-reeks Mijn Restaurant. Jelle en Micheline zijn er op korte tijd in geslaagd alle opmerkingen en kritieken te bundelen tot een constructief geheel en zijn nu de eerste finalisten in het veelbekeken programma. De underdog is niet meer, de favoriet staat op. Met dank aan maître Willy en de uitzonderlijk lekkere paling in 't groen. De foto is van Pieter-Jan Van Stockstraeten.

Bent u al bij d'Hoogeschool gaan eten? Bent u dat van plan? Denkt u dat d'Hoogeschool een verrijking is voor de Leuvense horeca?

UPDATE: We trokken afgelopen weekend met Frank Fol, de chef die jarenlang pal naast d'Hoogeschool het gastronomische mooie weer maakte in Leuven naar de nieuwe ster aan het culinaire firmament. Wat hij van het restaurant vindt kan u hier lezen.

UPDATE: En nu wachten Stephanie en Yanaïka van Exquisa in Hasselt. Halen Jelle en Micheline het ook van dat koppel of zal het Limburggevoel de nieuwbakken Leuvenaars finaal de das omdoen? Leuvense Limburgers, naar wie gaat jullie stem?

UPDATE: sms d'Hoogeschool naar de eindwinst: stuur Leuven naar 3274 en nodig iedereen die je kent hetzelfde te doen.

Nog een UPDATE:
PERSBERICHT: Leuven steunt Micheline en Jelle – restaurant d’Hoogeschool
“Leuven is de stad van het goede leven en van de horeca. Leuven moet winnen. Daarom gaan we d’Hoogeschool steunen. Als we er een nieuw goed restaurant zoals d’Hoogeschool in Leuven bij krijgen, kan dat enkel maar goed zijn voor de ganse Horeca in Leuven” aldus schepen van toerisme Dirk Vansina.
Morgen (vrijdag 23 mei 2008) kunnen de Leuvenaars al klinken op het succes van Jelle en Micheline : vanaf 15.00 uur schenken we op de Grote Markt glaasje Chardonnay Meerdael of fruitsap aan wie ter plaatse voor Leuven sms’t. Chardonnay Maaerdael is een schuimwijn uit de streek.
Vanavond geeft Jelle de aftrap bij de match OHL-Tubize. Hij doet dat pas als iedereen in het stadion een sms-je gestuurd heeft. We verwachten 3500 supporters voor OHL en voor d’Hoogeschool.
De vijf Leuvenaars die tussen 22 mei 2008 en 29 mei 2008 het meeste sms'jes versturen winnen een vip-avond voor twee personen op één van de vier vrijdagen van Beleuvenissen. Deelnemers laten het aantal verzonden sms'jes zien aan de balie van de dienst toerisme of sms'en ter plaatse (Naamsestraat 1, alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur).
Ook het stadspersoneel wordt opgeroepen te sms-en. Ook zij kunnen een VIP-etentje winnen op een vrijdag van de Beleuvenissen.
“Zaterdag ontvang ik 1300 inwoners van Ieper die Leuven bezoeken. Om de 2 jaar maken de Ieperlingen een uitstap naar een stad. Dit jaar is dat Leuven. Ik wacht ze om 10 u op aan het station in Leuven. Ze krijgen allemaal een drankje aangeboden … nadat ze een sms-je gestuurd hebben voor Leuven.” zegt schepen Dirk Vansina.

Zou u uw rugzak afgeven om te mogen shoppen?

Winkeldiefstal is een fenomeen dat ook Leuven treft. De politie doet wat ze kan om het fenomeen in te dijken, maar is natuurlijk ook niet onfeilbaar. Daarom treffen de winkeliers zelf maatregelen. Dat de Leuvense Fnac een team van professionele bewakingsvideobekijkers had wist u wellicht al langer, maar een sportwinkel op de Diestsestraat gaat nu nog een stapje verder. Wie met zijn rugzak de winkel instapt wordt vriendelijk verzocht om die achter te laten aan de ingang. Daar wordt hij bewaakt door een winkelmedewerker. Op die manier wil de sportwinkel vermijden dat er gestolen wordt. Verschillende mensen die we op straat aanspraken vinden dat alvast geen uitnodigende manier van werken. Het artikel vindt u zaterdagochtend hier.

Wat vindt u ervan? Zou u uw rugzak afgeven voordat u zich mag onderdompelen in het shoppingplezier?

Vijf kerken openen deuren

3000_michiels1Vijf Leuvense godshuizen nemen dit jaar deel aan de Openkerkendag. Die begint op 1 juni, maar sommige kerken zetten al vroeger hun deuren wagewijd open voor het grote publiek. Het gaat om de Sint-Michielskerk (foto: Open Churches Foundation), de Gertrudiskerk, de Sint-Jan de Doperkerk, de Sint-Pieterkerk en de Sint-Kwintenskerk. De Stichting Open Kerken streeft ernaar om gebouwen van de verschillende erediensten ook voor toeristische en culturele doeleinden open te stellen. Alle informatie vindt u hier.

Vrijwilliger in de kijker: Mark Lehouck

Jnm_werkdag_groeve_01Vrijwilliger_gr

Wie ben je?
Mark Lehouck

Wat doe je? Ik ben bestuurslid van natuurpunt afdeling Leuven en de verantwoordelijke van  Vlaams-Brabant voor “Hyla” de herpetologische werkgroep van natuurpunt en daarbij conservator en verantwoordelijke voor twee natuurreservaten.

Waarom doe jij het?
Om de achteruitgang in de natuur te stoppen door vooral rodelijstsoorten te beschermen.

Lees verder

Tevreden over de diensten?

StadhuisUit een onderzoek van het weekblad Knack en de universiteit van Louvain-la-Neuve blijkt dat Leuven de vierde plaats bekleedt in de lijst van de Vlaamse gemeenten wanneer het aankomt op de stedelijke dienstverlening. Dat wil zeggen dat de onderzoekers het aanbod aan diensten in de stad blijkbaar erg hoog inschatten. Persoonlijk vind ik het ook wel erg aangenaam dat je bijvoorbeeld tot 20 uur bij de dienst Bevolking terecht kan op donderdag en dat de Tweebronnenbieb ook pas om 20 uur de deuren sluit op donderdag. Meer over het onderzoek leest u hier.

Wat vindt u van de dienstverlening van de stad Leuven? Waar kan het beter? Of is de Leuvenaar echt zo verwend?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!