Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Regeling De Lijn Diestsesteenweg

Vanaf zondag 1 juni 2008 wordt de Diestsesteenweg tussen de Blauwputbrug en de kruising met de Oude Diestsesteenweg afgesloten door werken in het kader van het project ‘Kop van Kessel-Lo’. Bussen die normaal langs de steenweg rijden, moeten een omleiding volgen.

De Lijn rekent op begrip van haar reizigers bij eventuele hinder en vertragingen. Om tijdig op de bestemming te raken, raadt de vervoermaatschappij aan een bus vroeger te nemen. De werken duren vermoedelijk tot september.

Onder 'Lees verder' vind je meer info over de exacte dienstregeling.

Lijnen 2, 520 en 639
Lijn 2 (Heverlee – Leuven – Kessel-Lo), schoolbus 520 (Linden – Heverlee) en marktbus 639 (Hoog – Linden – Leuven) kunnen tijdens de werken de halte Kessel-Lo – De Becker Remyplein niet bedienen. De bussen volgen een omleiding via de Gemeentestraat, Eén Meilaan, NMBS-terreinen en Diestsepoort. Reizigers kunnen de bus nemen aan de halte Kessel-Lo – Kerkstraat.

Lijn 3
Lijn 3 (Leuven, Gasthuisberg – Pellenberg, Kliniek – Lubbeek) volgt een omleiding via de Koning Albertlaan, Martelarenlaan, Tiensesteenweg, Tiensevest en Martelarenplein. In Kessel-Lo worden de haltes Stijn Streuvelslaan, P. Nollekenstraat, Coosemansstraat, Achterzijde Station en Martelarenlaan tijdelijk niet bediend. Ook de halte Leuven – Stelplaats is tijdens de werken niet bereikbaar. Reizigers kunnen terecht aan de haltes Leuven – Station of Kessel-Lo – Guido Gezellelaan.

Lijn 310
Lijn 310 (Leuven – Holsbeek – Aarschot) rijdt tijdens de werken via de Eén Meilaan, NMBS-terreinen en Diestsepoort. De halte Kessel-Lo – De Becker Remyplein wordt niet bediend. Reizigers kunnen terecht aan de tijdelijke halte op de Eén Meilaan ter hoogte van de Lentedreef.

Lijnen 370, 371, 372, 373, 374, 485, 524 en 525
Richting Leuven
Onderstaande buslijnen volgen een omleiding via de Diestsesteenweg, Borstelstraat, Gemeenteplein, Gemeentestraat, Eén Meilaan, NMBS-terreinen en Diestsepoort. Richting Leuven zijn de haltes Park Heuvelhof, Valvekensstraat, H. Hartkerk en Martelarenlaan tijdelijk niet bereikbaar. Reizigers kunnen de bus nemen aan de stelplaats van De Lijn aan de Diestsepoort of aan de tijdelijke halte op de Diestsesteenweg tussen de Borstelstraat en de Molenstraat.

Richting Diest
Richting Diest rijden deze bussen langs de NMBS-terreinen, Eén Meilaan, Gemeentestraat, Elf Novemberlaan en Diestsesteenweg. De haltes Martelarenlaan en H. Hartkerk worden niet bediend. Reizigers kunnen terecht aan de haltes Leuven – Stelplaats of Kessel-Lo – Valvekensstraat.

·           Lijn 370 Leuven, Gasthuisberg – Tielt – Diest
·           Lijn 371 Leuven, Gasthuisberg – Hoog – Linden
·           Lijn 372 Leuven, Gasthuisberg – Linden – Lubbeek
·           Lijn 373 Leuven, Gasthuisberg – Lubbeek – Meensel – Assent
·           Lijn 374 Leuven, Gasthuisberg – Houwaart – Tielt
·           Schoolbus 524 (Tielt – Leuven – Heverlee)
·           Schoolbus 525 (Lubbeek, Geestbeek – Leuven – Heverlee)

Snelbus 485 volgt dezelfde omleiding, maar heeft geen haltes op het afgeschafte deel van de reisweg.

Buslijnen via de Tiensesteenweg
De werken zullen vermoedelijk heel wat verkeershinder met zich meebrengen. Ook de Tiensesteenweg krijgt tijdelijk meer verkeer te slikken. Buslijnen 7 (Bertem – Leuven – Bierbeek), 8 (Bertem – Leuven – Bierbeek), 9 (Bertem – Leuven – Korbeek-Lo) en 380 (Tienen – Boutersem – Leuven) die hun normale reisweg via deze steenweg volgen, kunnen dus ook vertraging oplopen. De Lijn rekent op begrip van haar reizigers bij eventuele hinder. Ook hier raadt de vervoermaatschappij aan een ritje vroeger te nemen om tijdig op de bestemming te raken. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de omleiding kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be. Op de homepage klikken zij op nieuws en kiezen dan voor ‘nieuws per  provincie - Vlaams-Brabant’. Met vragen kunnen zij ook terecht op het infonummer van De Lijn: 070 220 200.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!