Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: samen barbecuen is gezellig

BarbecueGemeenteraadslid Bieke Verlinden stelt voor dat het stadsbestuur een project rond barbecuen op openbare plaatsen opstart. Vooral in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Australië is gezellig samen worstjes en papillottes van zalm bereiden een sociaal gebeuren. En waarom zou dat niet kunnen in Leuven, meent Verlinden. Ze stelt voor om op verschillende plaatsen in de stad, liefst in de buurt van openbaar groen en wijkparkjes, barbecues te installeren die de bevolking gratis kan gebruiken. Het stadsbestuur is alvast enthousiast en liet de Groendienst al enkele plaatsen aanduiden die in aanmerking kunnen komen.

Wat vindt u ervan? Bevordert gezellig samen barbecuen de sociale cohesie? Of grilt u toch liever uw brochetten in uw eigen tuin? 

Reacties

Als je ziet hoeveel rommel de picknickende medemens in het Provinciaal Domein te Kessel-lo achterlaten hoeft deze openbare barbecue echt niet.
De parken zullen herleid worden tot één groot stort!

 Laethinea op 28 mei 2008 om 08:04

De vraagstelling is niet echt juist: vele mensen in leuven hébben gewoon geen tuin, dus dan is er van een keuze niet echt sprake.
Bovenstaande reactie concentreert zich dan weer op een facet dat eenvoudig verholpen kan worden.
Degelijke afspraken en voorwaarden, daar kom je ene heel eind mee.
Het is een typisch negatieve houding: als alles maar hetzelfde blijft en ik het goed heb met mijn eigen bbq in mijn eigen tuin.

Ik vind het een schitterend idee! Het schept de ideale gelegenheid om met familie, vrienden of buren ruimte te hebben om gezellig samen te zijn en positief ingestelde mensen te ontmoeten. Of die nu zelf een tuin hebben of niet.

Roberto op 28 mei 2008 om 13:00

toevallig! we hadden het erover twee weken geleden... dit zou een grote aanwinst zijn!
plaats genoeg om dit te doen en plaats een vuilbak op minder dan 10m van de bbq en bankjes en van afval zal je beslist geen last hebben.
ik ben 500% pro!
en voor zover de reactie van hierboven: vrienden en sociale contacten zijn van de belangrijkste zaken van het leven! maar dat beseft precies niet iedereen...

 ruben op 28 mei 2008 om 21:22

prima idee, we vonden ooit zo'n gratis BBQ's tijdens onze vakantie in Frankrijk, heel gezellig, er stonden steeds meerdere stellen op een aangename locatie en we konden uitgebreid van gedachten wisselen

de bankjes en de vuilbak horen er natuurlijk ook bij

 Maggy op 29 mei 2008 om 01:27

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!