Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Soulsister op Marktrock

Soulsister044

Soulsister, Tom Helsen en The Glimmers zijn de nieuwe namen op Marktrock 2008. Naar aloude Marktrock-traditie komt er een “Belgische avond” op zaterdag, waar met Milow, Raymond van het Groenewoud, Soulsister én Hooverphonic de crème de la crème van alle vaderlandse genres en generaties elkaar opvolgt. Tom Helsen komt op vrijdag de tiende verjaardag van zijn muzikale carrière op de Oude Markt vieren, en dj-duo The Glimmers sluiten diezelfde avond af met een stomende party. Ondertussen staan op de Vismarkt zóveel van de hipste groepen van het moment dat de ticketprijs (0 euro) stilaan belachelijk klinkt...

Lees verder

Finale op groot scherm

Davidvilla2De hoogmis voor voetballiefhebbers nadert met rasse schreden. Duitsland, Rusland, Turkije of Spanje. Twee van die vier landen spelen zondag de finale van het Europees Kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. En vanuit de filosofie dat je voetbal best niet alleen bekijkt, slaan drie cafés in het Leuvense, de Paradox in het centrum, Den Deugniet in Haasrode en het Buurthuis in Korbeek-Lo, de handen in elkaar voor de uitzending van de finale.

Op zondag 29 juni komt iedereen bijeen aan het Buurthuis voor een gezellige namiddag: BBQ, met proeverij van 6 speciale bieren van 'vat, springkasteel, straattheater, optreden e.a. Om 20.45 dan de finale van het EK op groot scherm in zaal Buurthuis. Nadien fuif met deejay. Alle informatie bij Luc Van Cauwenbergh van café Buurthuis op 016/46.17.38

29ste editie Heverleese parkfeesten

AbdijparkOp zaterdag 28 en zondag 29 juni vindt in de Abdij van Park de 29ste editie van de Heverleese parkfeesten plaats. Secretaris Lou Pelzer van KWB Park Heverlee legt uit wat ze zo speciaal maakt.


Dertig jaar geleden startten deze feesten onder de naam “Heverleese
Hoevefeesten”. Eén jaar konden deze feesten niet doorgaan wegens werken aan de
hoevegebouwen en aan de Abdijdreef. Nu de werken achter de rug zijn, maar er
ook geen hoeveactiviteiten meer zijn, gaan deze feesten nu al enkele jaren door
onder de naam”Heverleese Parkfeesten”.
Ieder jaar trachten we te vernieuwen en deze maal is het thema “Country en
Western”.

Lees verder

Met de Cubaanse slag

Img_6805_2_3 Afgelopen weekend vond op het Sint-Jacobsplein het A Lo Cubano festival plaats.

De liefhebbers van de Cubaanse sfeer konden er genieten van hapjes en drankjes en uiteraard veel muziek. Filip Bunkens maakte de kiekjes.

Img_6835 Img_6829_2 Img_6815

De Langste Dag

Dsc_0045_large Zaterdag 21 juni was de langste dag van het jaar en dat zullen ze in Leuven geweten hebben. Naar goede gewoonte werden er verschillende activiteiten georganiseerd en werd er voor animatie gezorgd in de binnenstad. Bloglezer Johan Timmers was erbij en nam deze foto's.

cRZ-groepsbegeleiding na abortus

Voor wie hulp wil bij de verwerking van abortus is er de cRZ–groepsbegeleiding na abortus. Deze begeleiding kan zowel individueel of in groep. In het najaar van 2008 start er opnieuw een groep in Leuven. Meer informatie over de cRZ-begeleiding na abortus vind je ook op www.postabortus.be of op 016/33.69.54
Kandidaat-deelneemsters kunnen nu al een afspraak maken voor een eerste vrijblijvende gesprek op hetzelfde telefoonnummer.

Fietsboetes: het vervolg

De commotie rond de Leuvense superboetes voor fietsers heeft inmiddels zowat ieder medium dat er is gehaald. Ook de plaatselijke politiek mengt zich in de debatten. Maar de collega van Leuven Blogt slagen erin om de inititiefnemers van de twee internetpetities - de ene tegen, de andere voor superboetes - samen te brengen en tegen elkaar uit te spelen. U leest er hier alles over.

Knappe kiekjes van Kop van Kessel-Lo

KopDat er gewerkt wordt aan de Martelarenlaan, dat wist u al. Erik brengt de voortgang van de werken prachtig in beeld.

Voelt u zich geviseerd als fietser?

FietsEen online-petitie op Facebook slaagt erin om erg korte tijd de harten van duizenden mensen te beroeren in Leuven. Niet verwonderlijk, want de petitie vraagt expliciet om meer redelijk van de Leuvense politie wanneer het gaat om het uitschrijven van boetes voor verkeersovertredingen. In een fietsstad zoals Leuven is dat een heikel thema, merkt de initiatiefnemer terecht op. Herinnert u zich deze nog van het koppel dat liefst driehonderd euro kwijt was omdat ze een straat inreden terwijl dat niet mocht?

Een overzicht van de boetes:
150 euro om zonder licht te rijden
150 euro om door het rode licht te rijden
100 euro om niet handsfree te bellen op de fiets
75 euro om in een tegengestelde richting te rijden
50 euro om op het voetpad te rijden
50 euro om met je handen van het stuur te rijden

Vindt u dat de politie te streng optreedt tegen fietsovertredingen? Of is de wet de wet? Voelt u zich als fietser wel eens geviseerd of overdrijven de initiatiefnemers van de petitie?

Mmm, Alma

AlmaHet gaat goed met de Alma-restaurant. Voor het tweede jaar op rij lieten de studentenresto's een forse vooruitgang optekenen. En dat is in steeds toenemende mate te danken aan de gestegen verkoop van belegde broodjes. Ongeveer een kwart van de klanten trekt tegenwoordig naar Alma voor een broodje. De 'duurdere' warme maaltijden gaan er wel op achteruit.

Gaat u wel eens een patatje steken in de Alma? Wat is er goed, wat niet? En zijn de goedkope broodjes van Alma niet de doodsteek van de tientallen broodjeszaken in de stad?

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!