Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Soulsister op Marktrock

Soulsister044

Soulsister, Tom Helsen en The Glimmers zijn de nieuwe namen op Marktrock 2008. Naar aloude Marktrock-traditie komt er een “Belgische avond” op zaterdag, waar met Milow, Raymond van het Groenewoud, Soulsister én Hooverphonic de crème de la crème van alle vaderlandse genres en generaties elkaar opvolgt. Tom Helsen komt op vrijdag de tiende verjaardag van zijn muzikale carrière op de Oude Markt vieren, en dj-duo The Glimmers sluiten diezelfde avond af met een stomende party. Ondertussen staan op de Vismarkt zóveel van de hipste groepen van het moment dat de ticketprijs (0 euro) stilaan belachelijk klinkt...

OUDE MARKT

Marktrock 2008 is een thuismatch voor Tom Helsen. Hits als ‘Sun in her Eyes’, ‘Change Yourself’ of ‘Easy’ worden dan ook ongetwijfeld luidkeels meegezongen op de Oude Markt. De man viert meteen de tiende verjaardag van zijn nog steeds bergopgaande carrière, eerder dit jaar vereeuwigd in het best of-album ‘1998-2008’.

Een feestje zal het zeker worden, want de vrijdagavond wordt afgesloten door The Glimmers. Van de Belgische New Beat in de jaren 80 over het feestgedruis in Ibiza tijdens de jaren 90, zijn deze heren echte ´survivors´ van de clubscene, als residence dj’s van Boccaccio tot The Culture Club. Velen staan dan ook met hun nummers in de rij om ze door deze Glimmers te laten remixen – waaronder Snow Patrol, dEUS en The Chemical Brothers – en nog meer mensen staan in de rij om hen aan het werk te zien.

En op zaterdag vervolledigt Soulsister de affiche. Na hun spectaculaire come-back voor drie uitverkochte Sportpaleizen, werkt Soulsister volop aan een nieuwe cd, en Marktrock mag dan ook niet alleen op de eerste single (die uitkomt eind juli) maar ook op andere primeurs rekenen. Fans aller landen mogen dus weer reikhalzend uitkijken naar hits van een band die een decennium lang internationaal hoge toppen scheerde.

VISMARKT

Vrijdag 8
Selah Sue
Jim Cole
Racoon
Team William
Freaky Age
Sandrine
Room Eleven

Zaterdag 9
Gentlemen Of Verona
Pete Philly & Perquisite
Creature with the Atom Brain
Headphone
Motek
Paranoiacs
The Van Jets

Zondag 10
Steak Number Eight
Hit Me TV
The Hong Kong Dong
Balthazar
Janez Detd.
Baloji

Headphone is ongetwijfeld één van de hipste groepen van het moment. Een eerste single ‘Ghostwriter’, tevens de naam van het debuutalbum, besteeg dadelijk de troon in Stubru’s Hotlist en bleef daar een ongeziene drie weken geparkeerd. Naar de keel grijpende muziek die nu eens neigt naar Radiohead of Nick Cave en dan weer naar Travis, bewijst dat deze band – ook live – vol overtuiging eigen neus volgt.

Een jaar na hun overwinning in de Rock Rally (op 14-jarige leeftijd!) werd Freaky Age door een Parijs’ managementbureau ontdekt op MySpace. Plots staan ze op grote podia als de Zénith Arena in Lille, AB in Brussel en Le Klub in Parijs. ‘Where Do We Go Now’ heeft zich odnertussen helemaal bovenaan de charts genesteld. Met debuutalbum ‘Every Morning Breaks Out’ (2008) in handen – speerpunt is single ‘Time is Over’ – is Freaky Age dan ook klaar om de indrukwekkende zegetocht verder te zetten.

Van meet af aan was duidelijk waar The Van Jets voor staan: vuile en snedige rock’n roll, met aandacht voor melodie en song. En toch genoeg lef hebben om te experimenteren, om de regels aan hun laarzen te lappen en elementen uit industrial, pop, glam en blues in hun nummers te verwerken: veelbelovend talent, op het randje van erkende grootheid.

En ook de hotste diva van Vlaanderen zakt af naar de Vismarkt: ‘Same Way’ werd dan wel niet de Belgische vertegenwoordiger op Eurosong 2008, het bezorgt Sandrine dit jaar wel een monsterhit. Ze heeft zonet haar dubbele full cd ‘Boosted²’ uit: barstend van pure soul, pure klasse en dansbare hits om u tegen te zeggen. Om maar te zeggen dat ook op de Vismarkt het bladerdak eraf moet.


HET MARKTROCK-BLOG

Marktrock wil rock doen leven en heeft daar dan ook een hele reeks neven-acties op touw gezet. Zo groeide het idee om elk jaar één van de talloze muziekbloggers in dit land uit te verkiezen om de officiële Marktrock-blogger te worden – en zo meteen kwaliteit in het blog-genre te belonen en te stimuleren. En de winnaar is bekend: zijn naam is Bart Somers en hij woont niét in Mechelen maar in Vilvoorde. Nog niet zo lang geleden startte hij zijn eigen blog Gek Van Muziek op, en zette meteen de toon door de stortvloed aan gedegen info die hij daar verzamelde. Hij werd dan ook door de Marktrock-organisatoren uitverkoren uit tientallen kandidaten om de officiële Marktrock-blogger 2008 te worden. Weetjes, interviews, kritiek: allemaal te vinden op Marktrock.be.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!