Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Beleuvenissen: bekijk de foto's

Dsc_2169_large_2 De laatste editie van Beleuvenissen 2008 zit er al weer op. Nagenieten kan met de fotoreportage van medeblogger Johan Timmers.

Pleegouders gezocht

Img_0331_2 Om mensen op een ludieke manier warm te maken voor pleegzorg, hebben werknemers van het Centrum Pleegzorg Kessel-Lo (CPK) ballonnen uitgedeeld tijdens enkele Leuvense evenementen en in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo. 
CPK is op zoek naar pleeggezinnen die een thuis willen bieden aan kinderen en jongeren waarvan de ouders op dat moment niet voor hen kunnen zorgen. Soms komt dit door overbelaste, alleenstaande ouders, gezinnen met verslavings- of opvoedingsproblemen, gezinnen die hun gehandicapte kind niet kunnen opvangen…

Als pleeggezin beteken je veel

Pleegouders nemen taken over van de ouders voor een korte of langere periode.  Pleegzorg is zorg vanuit het leven van iedere dag en biedt de pleegkinderen geborgenheid, warmte, een sociaal netwerk.  Daardoor is pleegzorg ook erg zingevend voor pleegouders.  Belangrijk is wel dat pleegouders de ouders niet vervangen.  De band tussen ouders en hun kind is onverbrekelijk, hoe moeilijk de situatie ook (geweest) is.

Lees verder

Vriendenkring Mannen van 1959 stellen Programma 35ste Meyboomplanting Leuven voor

Afbeelding1_samengestelt_logoZaterdag 26 Juli 2008 werd tijdens de Jaarlijkse Wandelende Persvoorstelling de Pers te woord gestaan in de Raadskelders van het Leuvense Stadhuis ; dit onder de aanwezigheid van de Brusselse Meyboomvrienden ; door de Heer Voorzitter VLEMINCKX Luc Voorzitter van de Vriendenkring Mannen van 1959 vzw en de Leuvense Meyboomgezellen

Lees verder

Mannen van 1969 stunten Alweer in bijzijn van de Brusselaars
   Brusselaars hier heeft Uw boom gestaan ,
 de Leuvenaars zijn ermee vandoor gegaan.

Afbeelding1_3


Brusselaars , de Meyboom zal op een postzegel staan ,
          de Leuvenaars zijn hierin alweer voorgegaan

Lees verder

Wat met de Sint-Jacobskerk?

StjacobskerkleuvenbuitenDe Sint-Jacobskerk is een prachtig voorbeeld van Romaanse en Gotische architectuur. Daarover is iedereen het roerend eens. Maar de kerk staat al meer dan veertig jaar leeg en heeft stevig geleden onder de tand des tijds. Er is, volgens een professor van de KU Leuven, een oplossing die de stabiliteit in de kerk herstelt. Maar, stelt hij voor, het beste zou zijn om in de kerk een doos te installeren in plaats van het hele gebouw te herstellen. Het stadsbestuur heeft daar wel oren naar en droomt al hardop van een boekhandel in de kerk, zoals in Maastricht of een moderne versie van de bedevaartsoorden op de route naar Santiago de Compestela.

Heeft u de Sint-Jacobskerk nog gekend toen er nog erediensten plaatsvonden? Is het echt zo een mooie kerk? Wat vindt u dat er met de kerk moet gebeuren?

Gezocht: mooie dakterrassen en opvallende gevels

DakterrasVoor onze reeks Achter Leuvense gevels zijn we nog op zoek naar de trotse eigenaars van een mooi dakterras (liefst met een fraai uitzicht) of een opvallende woning met een knap gezichtsveld.

Ken je trotse eigenaars van dakterrassen of een pand met een opvallende gevel en een uitzicht die dat graag met de Leuvense bevolking wil delen laat het ons dan weten. Of ben je zelf zo een gelukzak, aarzel dan niet om ons te contacteren op 0495/49.02.81 of via stef.telen@nieuwsblad.be

Ladeuze Bells

LadeuzeFeestconcert op de universiteitsbeiaard, zaterdag 19 juli 2008
Op zaterdag 19 juli viert de K.U.Leuven ‘25 jaar beiaardrestauratie’ met een feestconcert op de universiteitsbeiaard, uitgevoerd door Margo Halsted. Zij is de Amerikaanse beiaardier die ervoor zorgde dat de beiaard in 1983 volledig gerestaureerd kon worden, en opnieuw zijn plaats kon innemen bij de beste beiaarden ter wereld. De klanken van de universiteitsbeiaard zijn vandaag niet meer weg te denken uit de Leuvense binnenstad. De 25ste verjaardag wordt de hele zomer gevierd met een reeks feestelijke concerten. U kunt de ‘Ladeuze Bells’ elke zaterdagavond in juli en augustus beluisteren. Universiteitsbeiaardier Luc Rombouts sluit de zomerreeks op 30 augustus af met het swingende ‘Jukebox on Bells’, waarbij het publiek vooraf de muziekkeuze mag bepalen.
Meer informatie en een overzicht van het programma vindt u op het web: www.kuleuven.be/cultuur/beiaard en www.ladeuzebells.be.

Internationale treinen zij aan zij

Inttrein
'Het stadsbestuur in Leuven wil zo graag dat internationale treinen stoppen in Leuven. Maandag was het zover. Een ICE3 en een Thalys stonden broederlijk naast elkaar. Het was wel niet voorzien en daarom maar tijdelijk; de ICE naar Keulen had met pech af te rekenen op de nieuwe HST-lijn. En die hebben ze dan terug
naar Leuven moeten trekken. En even later heeft men een Thalys laten stoppen om de gestrande reizigers verder te helpen', schrijft Jan Uyttebroeck

Feestmarkt in Kessel-Lo

Feestmarkt_kloNaar jaarlijkse gewoonte is er op De Becker Remyplein op 21 Juni 2008 Feestmarkt, meldt ons Eddy Bruers.
Deze Feestmarkt is een organisatie van de Tempovienden samen met stad Leuven
en de mannen van 66. Met tal van eetstanden, drankstanden, rommelmarkt en kermis is deze marktdag een evenement dat elk jaar meer dan 3000 mensen op de been brengt.

Lees verder

Beleuvenissen: Uit de bol op folk

Image003 Geen betere gelegendheid dan de Vlaamse Feestdag om de beentjes eens uit te slaan. Gisteren stond Beleuvenissen helemaal in het teken van folk. Violen, doedelzakken en fluitjes overheersten dan ook de podia. Op de Vismarkt kon je Black Velvet aan het werk zien. Samen met de vrolijke noten van Et Encore slaagden zij er in om jong en oud aan het dansen te krijgen.

Velvet trad op in de Boekhandelstraat en Cluricauns maakte het Hogeschoolplein onveilig. Ondanks de regenhoos in de vooravond genoot menigeen van een terrasje op de Grote of Oude Markt begeleid door muziek van Red Cardell en Carlos Nuñez. Ook was het drummen op het Vounckplein om een streepje folk op te vangen van Zakdoek. Geen twijfel mogelijk, hier werd gefeest!

Volgende week is het de beurt aan o.a. De Kreuners en Sergio tijdens Beleuvenissen Special.

Ontdek meer foto's op onze fotospecial.
(Foto's van Johan Timmers en Kristien Vermaelen)

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!