Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Ladeuze Bells

LadeuzeFeestconcert op de universiteitsbeiaard, zaterdag 19 juli 2008
Op zaterdag 19 juli viert de K.U.Leuven ‘25 jaar beiaardrestauratie’ met een feestconcert op de universiteitsbeiaard, uitgevoerd door Margo Halsted. Zij is de Amerikaanse beiaardier die ervoor zorgde dat de beiaard in 1983 volledig gerestaureerd kon worden, en opnieuw zijn plaats kon innemen bij de beste beiaarden ter wereld. De klanken van de universiteitsbeiaard zijn vandaag niet meer weg te denken uit de Leuvense binnenstad. De 25ste verjaardag wordt de hele zomer gevierd met een reeks feestelijke concerten. U kunt de ‘Ladeuze Bells’ elke zaterdagavond in juli en augustus beluisteren. Universiteitsbeiaardier Luc Rombouts sluit de zomerreeks op 30 augustus af met het swingende ‘Jukebox on Bells’, waarbij het publiek vooraf de muziekkeuze mag bepalen.
Meer informatie en een overzicht van het programma vindt u op het web: www.kuleuven.be/cultuur/beiaard en www.ladeuzebells.be.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!