Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pleegouders gezocht

Img_0331_2 Om mensen op een ludieke manier warm te maken voor pleegzorg, hebben werknemers van het Centrum Pleegzorg Kessel-Lo (CPK) ballonnen uitgedeeld tijdens enkele Leuvense evenementen en in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo. 
CPK is op zoek naar pleeggezinnen die een thuis willen bieden aan kinderen en jongeren waarvan de ouders op dat moment niet voor hen kunnen zorgen. Soms komt dit door overbelaste, alleenstaande ouders, gezinnen met verslavings- of opvoedingsproblemen, gezinnen die hun gehandicapte kind niet kunnen opvangen…

Als pleeggezin beteken je veel

Pleegouders nemen taken over van de ouders voor een korte of langere periode.  Pleegzorg is zorg vanuit het leven van iedere dag en biedt de pleegkinderen geborgenheid, warmte, een sociaal netwerk.  Daardoor is pleegzorg ook erg zingevend voor pleegouders.  Belangrijk is wel dat pleegouders de ouders niet vervangen.  De band tussen ouders en hun kind is onverbrekelijk, hoe moeilijk de situatie ook (geweest) is.

IntroPleegouder worden?

Als je pleegouder wilt worden, kun je contact opnemen met het CPK .  Tijdens een gesprek met het CPK maak je kennis met pleegzorg en met het centrum.  Er wordt ook bekeken of je voldoet aan verschillende  selectiecriteria zoals open en duidelijk communiceren, ouderschap kunnen delen met andere betrokkenen, het pleegkind helpen een positief zelfbeeld op te bouwen, ...
Na een eerste kennismaking, een verblijf van enkele dagen of een weekend en een proefperiode, komt het pleegkind bij jou wonen.

Pleegouders en hun pleegkind hebben regelmatig contact met de pleegzorgbegeleider van het CPK om de pleegzorgsituatie te bespreken en om oplossingen te zoeken voor eventuele moeilijkheden.

Als je denkt dat pleegzorg iets voor jou is, of als je iemand kent die zich wilt engageren, neem dan gerust contact op met het CPK.

Meer informatie:

Centrum Pleegzorg Kessel-Lo
Kerkstraat 42
3010 Kessel-Lo

Tel.: 016/35.94.70
Fax: 016/35.94.79

info@centrumpleegzorg.be
www.centrumpleegzorg.be

 

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!