Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Wat met de Sint-Jacobskerk?

StjacobskerkleuvenbuitenDe Sint-Jacobskerk is een prachtig voorbeeld van Romaanse en Gotische architectuur. Daarover is iedereen het roerend eens. Maar de kerk staat al meer dan veertig jaar leeg en heeft stevig geleden onder de tand des tijds. Er is, volgens een professor van de KU Leuven, een oplossing die de stabiliteit in de kerk herstelt. Maar, stelt hij voor, het beste zou zijn om in de kerk een doos te installeren in plaats van het hele gebouw te herstellen. Het stadsbestuur heeft daar wel oren naar en droomt al hardop van een boekhandel in de kerk, zoals in Maastricht of een moderne versie van de bedevaartsoorden op de route naar Santiago de Compestela.

Heeft u de Sint-Jacobskerk nog gekend toen er nog erediensten plaatsvonden? Is het echt zo een mooie kerk? Wat vindt u dat er met de kerk moet gebeuren?

Reacties

de sint jacobs kerk is een van de monumenten van leuven weet ge in de plaats zoveel geld te betalen aan de overheid enzo zoude ze die beter minder betalen en de historiek van in ons land in ere houde
de sint jacobs kerk is een prachtige kerk en ik heb die zelf ni meegemaakt in haar volle glorie als je al gewoon een minuut stilstaat erbij dan zie je wat een potentieel deze kerk heeft
DIE MOET BLIJVEN EN ALS IEMAND ER NI MEE AKKOORD IS DAN MOETE ZE MA MET MIJ KOMEN PRATE WANT AL MOET IK ER VERDER MEE DIE BLIJFT!!!!!!

 karen op 7 augustus 2008 om 11:53

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!