Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Festival der Jaartallen 1958 - 2008 / Jaartallendag

Afbeelding1
Traditie getrouw zal het Verbond der Jaartallen Leuven vzw.

tijdens Leuven Kermis het FESTIVAL DER JAARTALLEN organiseren.

Dit Jaar is het de Vriendenkring "Mannen van 1958" die tot de Abrahams zullen

behoren en die dus in het Jaar 2008 de 50 jaar zullen bereikt hebben.

Abrahambeeld_met_plaatjesOp Zaterdag 6 September 2008 omstreeks 15.00H wordt er afgesproken in het Sint-Donatuspark , beter bekend als het "Leuvense Stadspark" aan het " Abrahambeeld " waar de Vriendenkring "Mannen van 1958" zal gehuldigt worden als Abrahams 2008.

Daarna trekt de gevormde stoet door het Stadspark via "Kameroad Sesteg (15.30h) naar de Kiosk (15.45h) waar de Verbondsvlag zal overhandigd worden aan de kersverse Vriendenkring "Mannen van 1969"

Omstreeks 16.15h vertrekt de 'Kleine Stoet' onder begeleiding van de K.Harmonie Volharding uit Kessel-Lo via de Naamsestraat "Vriendschapsboom" , Oude Markt (Kermis) Fochplein ( Fonske ontvangt Kostuum van de Vriendenkring "Mannen van 1958") naar Leuven Kermis H.Hooverplein (Opening Leuven Kermis)

Op Zondag 14 September 2008 wordt de 53ste Jaartallendag ingericht door het Verbond der Jaartallen Leuven vzw. i.s.m. Vriendenkring "Mannen van 1958" en de Stad Leuven.
Om 8.00h wordt er ontbeten met de genodigden uit Oosterhout (Nederland) in Salons Georges waarna om 10.00h de Feestelijke Jubileumviering wordt gehouden in de Sint-Pieterskerk opgeluisterd door het Leuvense Koperkwintet en De Joorzangers , Celebrant is Z.E.H. Deken Dirk De Gendt
Om 11.15h volgt de Academische zitting in de 30CC Schouwburg Leuven met huldiging Vriendenkring "Mannen van 1958" en de uitreiking van Eretekens.
Om 16.00h vertrekt de 53ste Jaartallenoptocht door de Leuvense Straten
(Traject:Margarethaplein - Diestsestraat - Tiensevest - Martelarenplein - Bondgenotenlaan - Fochplein - Grote Markt - Ontbinding M.De Layensplein) met m.m.v. de Koninklijke Harmonie 's Hertogenbosch (Nl)
Vanaf 18.00h volgt een Taptoe door het centrum van de Stad Leuven door verschillende Jaartallen

Op Woensdag 17 September 2008 wordt de Speciale Kinderdag Arthur Dewit georganiseert
De opvang en de begeleiding van de Kinderen langs Leuven Kermis ;  start omstreeks 13.30h in het Sint-Donatuspark , het Leuvense Stadspark
Er wordt omstreeks 18.00h afgesloten met het verloten van de Geldprijzen onder de ingeschreven instituten en een receptie aangeboden door het Leuvense Stadsbestuur , dit in de wandelzaal van het Leuvense Stadhuis.

Het Verbond der Jaartallen Leuven vzw. dankt alvast de Stad Leuven , Inbev! , De Streekkrant , Salons Georges , De Joorzangers , De Mannen van Blok 8 , de Harmonie 's Hertogenbosch en alle Vriendenkringen der Jaartallen

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!