Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Bikespotting: zien en gezien worden


De nieuwste campage voor een veilig fietsverkeer heet Bikespotting. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar jullie ook gewoon het filmpje laten zien.

Veel ambiance in Kessel-Lo

Img_5945 E-Sonic mocht vandaag de aftrap geven op de tweede dag van Eurofolies. Dat deden ze dan ook met heel wat enthousiasme. Nadien was het de beurt aan Soul 4 You die voor een streepje soul en funk zorgde op de festivalwei. Na etenstijd zette de Sublimo's met verschillende bekende liedjes de wei in vuur en vlam. Iedereen kende de muziek en danste of zong dan ook uit volle borst mee. Maar een uur optreden van de Sublimo's vond het publiek niet lang genoeg, ze eisten keer op keer een bisnummer. Het hoeft niet gezegd dat tegen half elf de festivalgangers helemaal klaar waren voor het r&b optreden van Sandrine. Zij zorgde dan ook voor een spetterende afsluiter van de tweede festivaldag.

Bekijk hier de foto's.

Morgen kan je op Eurofolies onder andere Gunter Neefs, Udo, Brahim en de Romeo's verwachten.

Eurofolies gaat goed van start

Img_5668_2 De 10e editie van Eurofolies in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo ging goed van start. De winnaars van de Kastaarfeesten mochten de spits afbijten. Intussen kon je een hapje eten aan een van de kraampjes van verschillende Europese landen. Onze nationale trots Ishtar bracht meteen de sfeer er in met haar folkmuziek. Naast het bekende Eurosongliedje O julissi na jalini brachten ze ook Turkse, Griekse en Scandinavische muziek ten gehore. Het publiek kon het best smaken en enkele jonge fans schreeuwden dwars door alles heen de naam van hun favoriete groep. Na Ishtar sprong Stan van Samang op het podium en maakte het publiek warm met liedjes uit zijn eigen repertoire, maar ook enkele covers zoals Creep van Radiohead. Om kippenvel van te krijgen!
Vandaag staan onder meer Soul 4 you en Sandrine op het programma.

Bekijk hier de foto's.

Meer info op www.eurofolies.be

Celebration Days bij Sportoase

SportoaseDe Celebration Days staan in het teken van gezondheid. Sportoase wil de Leuvenaar stimuleren om aan zijn/haar gezondheid te werken, door op een verantwoorde manier aan sport te doen. Daarom verlagen ze het instapgeld, bij aankoop van een fitnessabonnement van 1 tem. 21 september, met € 74. Je betaalt slechts € 1 instapgeld ipv. € 75.

Lees verder

Festival der Jaartallen 1958 - 2008 / Jaartallendag

Afbeelding1
Traditie getrouw zal het Verbond der Jaartallen Leuven vzw.

tijdens Leuven Kermis het FESTIVAL DER JAARTALLEN organiseren.

Dit Jaar is het de Vriendenkring "Mannen van 1958" die tot de Abrahams zullen

behoren en die dus in het Jaar 2008 de 50 jaar zullen bereikt hebben.

Lees verder

Ben jij ook gespuis?

Omleuven'In mijn ogen heeft de Oude Markt veel weg van Dr. Jekyll en Mr. Hyde', zegt Tobback. 'Overdag en 's avonds is het een mooi en gezellig plein, een oase van rust zelfs. Er zijn toffe cafés met mooie terrassen waar je iets kan drinken en een hapje kan eten. Achttien uur op vierentwintig is het dus gezellig vertoeven op de Oude Markt.

Maar als de nacht valt, transformeert de Oude Markt in een oord waar gespuis opduikt en waar je tussen twee en acht 's ochtends beter wegblijft.

...Ik wil ook iedereen aanmanen om er weg te blijven vanaf 2 uur 's nachts...'
(Louis Tobback)

Deze uitspraken liet burgemeester Louis Tobback vorige week optekenen naar aanleiding van de exclusieve enquête die Het Nieuwsblad over de Leuvense Oude Markt publiceerde. In de cafés op de markt ligt sinds kort, bij wijze van protest, flyers met de titel 'Ben jij ook gespuis?' en de letterlijke weergave van Tobbacks woorden in de krant. De caféhouders beraden zich over verdere acties. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vind jij dat Tobback te ver gaat met zijn uitspraken? Laat het ons weten.

Veilige fietsersparking?

GevaarFietsstal_2De Fietsersbond is niet opgezet met de toegang tot de nieuwe fietsenstalling onder het KBC-gebouw aan het station. “Wie van de binnenstad komt, rijdt doorgaans de Tiensevest langs links op. Dat is tegen de verkeersregels en het creëert onveilige situaties,” zeggen Tony Gijbels en Wouter Floorizone van de Fietsersbond. “Auto’s rijden af en aan met mensen die er de bus of trein komen nemen. Vroeg of laat komt er een ongeluk van.” Vanuit de binnenstad, via Maria-Theresiastraat, Bondgenotenlaan, Diestsestraat of vanuit de benedenstad en Wilsele via de Diestsevest, kan je als fietser de nieuwe stalling niet op een legale manier bereiken. Het fietspad langs de buitenzijde van de Tiensevest is er, ondanks het drukke fietsverkeer van en naar de stalling, enkele richting.

Lees verder

Piet Gillis in Tweebronnen

PietPIET GILLES (1908-1995)
ANIMIST IN TWEE TOONAARDEN
EXPORUIMTE TWEEBRONNEN

Van 3 september tot en met 4 oktober loopt de tentoonstelling Piet
Gilles (1908-1995) Animist in twee toonaarden in de exporuimte van bibliotheek Tweebronnen.
De tentoonstelling brengt een overzicht van het werk van ‘Hollandse’ Leuvenaar Piet Gilles.
Een tentoonstelling van M, het nieuwe Leuvense museum, met de steun van de Vrienden van
de Leuvense Stedelijke Musea.

Lees verder

Zocalo, eerste editie van vrijetijdsbeurs

ZocanoIn Leuven vindt op 6 september 2008 Zocalo plaats, een (eerste editie van) vrijetijdsbeurs, gekoppeld aan de braderie in de Diestsestraat. Dit is een initiatief van de Deelraad Vrije Tijd (met steun van de Stad Leuven en vooral de Directie Cultuur daarin en het Handelscentrum Diestsestraat) in de hoop het bruisende verenigingsleven in de stad meer bekend te maken onder de inwoners van Groot-Leuven en omstreken. Alle informatie vind je hier.

Morgen op www.nieuwsblad.be/Leuven: het slot

Front_oude_markt4

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!