Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Veilige fietsersparking?

GevaarFietsstal_2De Fietsersbond is niet opgezet met de toegang tot de nieuwe fietsenstalling onder het KBC-gebouw aan het station. “Wie van de binnenstad komt, rijdt doorgaans de Tiensevest langs links op. Dat is tegen de verkeersregels en het creëert onveilige situaties,” zeggen Tony Gijbels en Wouter Floorizone van de Fietsersbond. “Auto’s rijden af en aan met mensen die er de bus of trein komen nemen. Vroeg of laat komt er een ongeluk van.” Vanuit de binnenstad, via Maria-Theresiastraat, Bondgenotenlaan, Diestsestraat of vanuit de benedenstad en Wilsele via de Diestsevest, kan je als fietser de nieuwe stalling niet op een legale manier bereiken. Het fietspad langs de buitenzijde van de Tiensevest is er, ondanks het drukke fietsverkeer van en naar de stalling, enkele richting.

"Hoe is het toch mogelijk dat men in Leuven niet meer rekening houdt met fietsers" vragen de fietsers zich af die elke morgen van Wilsele naar het station rijden.
De Fietsersbond begrijpt het ook niet en is verontwaardigd. De vereniging trok bij de start van de werken, toen de grote voorlopige stalling langs de Tiensevest geplaatst werd, bij de stad al aan de noodbel, maar Leuven verzuimde naar een oplossing te zoeken. “Nu is het probleem accuut geworden en er is zelfs geen zicht op een oplossing en dat voor een stad die zich fietsvriendelijk wil noemen.” zegt ze.

De Fietsersbond wil dat er snel een oplossing komt en dat de nieuwe stationsstalling op een voor fietsers fatsoenlijke manier bereikbaar wordt zoals dat past in een pas gerenoveerde stationsomgevng en in een fietsstad als Leuven.

Lezer Dirk Strompers is het alvast niet eens met de Fietsersbond. Hij mailt:
'Allereerst alle respect voor de fietsersbond, maar wat ik nu lees op "de redactie" is toch iets wat overdreven.
Ik gebruik dagelijks de trein (van uit Tienen) en de fiets om naar het werk te rijden (Philipssite Leuven).
Ten eerste heeft Leuven nog nooit zo'n praktische, veilige en mooie fietsenstalling gehad.
Ten tweede vind ik de stalling PERFECT bereikbaar vanuit het station.
Ten derde maakt het toch niet veel uit dat je 10m moet fietsen om de ring over te steken?? Trouwens het fietspad mag in beide richtingen worden gebruikt.
Aan de kant van het provinciegebouw is een oversteekplaats en aan de andere kant zit je onmiddelijk op het bijna verkeersvrije Martelarenplein!
Ook niet vergeten dat al de werken nog niet helemaal zijn afgerond.
Neen, dat jullie zwakke punten in het nieuws brengen daar ben ik helemaal mee akkoord, maar overdrijven is niet nodig.'
Vindt u ook dat de fietsenstalling alleen op een onveilige manier te bereiken is? Laat het ons weten.

Reacties

Ik ben het eens met de Fietsersbond en niet met lezer Dirk Strompers.
Er is veel goeds te zeggen over de fietsenstalling, dat klopt, maar als het schort mag het ook geweten zijn. De ideale manier daarvoor is via een persartikeltje. Ongetwijfeld hebben de heren van de Fietsersbond ook goede opmerkingen, maar ik steun hen ook in de onveilige situatie die zich nu voordoet en ze willen aankaarten. I kben dagelijkse gebruiker en vorige week werd ik bijna zelf het slachtoffer van een auto die niet uitweek.

 Jacques Rommens op 28 augustus 2008 om 23:40

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!