Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
OHL-Supportersclub "Eendracht Leuven" Spaghettiavond

Afbeelding1 De Supportersclub van Oud-Heverlee Leuven "Eendracht Leuven" Aambeeld Kessel-Lo organiseren i.s.m. de Golfbiljart Club Aambeeld hun 1ste Spaghetti Avond.

Lees verder

Wetswinkel Leuven Huuradvies VZW

‘Van de gevolgen van de stadsvernieuwing merken we weinig'

Wetswinkel_copyStudenten, bodemloze biervaten? Toch niet allemaal. Jelle Snauwaert en Nastassja Van Gucht zijn twee laatstejaars Rechten die dit jaar de drijvende kracht zijn achter de Wetswinkel Leuven, niet te verwarren met dé Wetswinkel.

‘Wij bieden kostenloos advies in huurzaken, in tegenstelling tot onze naamgenoten die rechtsbijstand verlenen aan democratische prijzen. Een beetje verwarrend soms, maar we proberen het via verschillende kanalen duidelijk te maken dat we ons enkel bezig houden met huuradvies.'

Lees verder

Studentenwelkom: de foto's

Donderdag 25 september werden de Leuvense studenten warm onthaald in de Leuvense binnenstad. Vanaf drie uur konden ze massaal terecht op de grote markt waar er tientallen standjes en gratis goodies hun opwachtten.

Enkele foto's:

infomarkt-7455

infomarkt-7430

infomarkt-7432

infomarkt-7444

Jong geleerd is oud gedaan - Kinderuniversiteit

Voor de vierde maal op rij organiseert de K.U.Leuven een kinderuniversiteit. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. De jonge studenten krijgen voortaan vier in plaats van drie zaterdagen de kans om les te volgen bij gerenommeerde proffen en onderzoekers. Dat gebeurt niet langer alleen in Leuven maar ook op de Campus Kortrijk. ‘s Namiddags kunnen ze in Leuven zelf aan de slag als archeoloog, ingenieur, laborant of dokter.
 
De vorige edities van de kinderuniversiteit aan de K.U.Leuven lokten jaarlijks zo’n 1200 kinderen. De dag start met een gezamenlijk college van een uurtje, waarin een Ketnetwrapper er scherp op toeziet dat de prof niet afdwaalt naar zijn vakjargon maar een verstaanbare taal spreekt. Na een korte pauze kiezen de jonge studenten uit twee kortere colleges.
 
In tegenstelling tot de vorige jaren kunnen de kinderen elke zaterdag kennismaken met alle disciplines en met heel uiteenlopende thema’s. Dus elke zaterdag een college uit humane wetenschappen, biomedische wetenschappen of wetenschap en technologie. Kinderen kunnen hun pijlen richten op wetenschappers als professor Dirk Vandepitte van de Afdeling Productietechnieken, Machinebouw en Automatisering, professor Johan Swinnen van de Onderzoeksgroep Ontwikkelingseconomie, professor Jan Seghers van het Departement Humane Kinesiologie, professor Rufin Vogels van de Afdeling Neurofysiologie…
 
Ouders zijn in de aula’s ten strengste verboden... al mogen ze er bij de diploma-uitreiking achteraf natuurlijk wel bij zijn. ’s Middags kunnen ze samen eten in studentenrestaurant Alma.
 
Met een diploma op zak, kunnen de jonge studenten in Leuven zelf aan de slag tijdens experimentele workshops. Als een volleerde archeoloog opgravingen doen, kan tijdens 'Graven om te weten'. Ingenieurs in spe leren tijdens IR 13 hoe een je een trein moet bedienen en wie geïnteresseerd is in microscopisch onderzoek leert dna uit een kiwi te halen en te analyseren. Ook sporenonderzoek en reanimatietechnieken staan op het programma. De kinderen kunnen ook even ‘dokter van morgen’ spelen door een kijkje te nemen achter de schermen van het grootste ziekenhuis van het land, UZ Leuven Campus Gasthuisberg.   
 
Alle leergierige kids van 8 tot 13 jaar zijn in Leuven welkom op 8, 15 of 29 november. Het volledige programma is terug te vinden op www.kuleuven.be/kinderuniversiteit.

Nooit meer verlegen!

Is_shy_070824_ms Ooit gehoord van VVM? Wij ook niet. De Vereniging voor Verlegen Mensen is een zelfhulpgroep voor iedereen die last ondervinden van hun verlegenheid. Iedereen bloost al eens, maar voor sommige mensen is dat een vervelend onderdeel van hun dagelijkse leven. En die mensen wil VVM dus helpen. Eind oktober beginnen ze een cursus in Leuven waar in een twintigtal bijeenkomsten zowel op theoretisch als praktisch vlak gewerkt wordt rond verlegenheid.

Meer informatie vind je terug op www.vvm-vzw.be

M/V met macht: de tussenstand

Img_0026_2 Wie heeft het volgens jou voor het zeggen in Leuven?

564 mensen brachten al hun stem uit op de poll M/V met macht.
Voorlopig is burgemeester Louis Tobback (sp.a) koploper met bijna 71% van de stemmen. Op de tweede plaats komt Carl Devlies (CD&V) met 7,6%, gevolgd door Patricia Ceysens (Open Vld) met 7,1%.

Zondag 28 september wordt de poll afgesloten.
Wie vind jij de machtigste Leuvenaar?
Breng vandaag nog je stem uit op www.nieuwsblad.be/leuven

Bekijk hier alle genomineerden.

Studenten hartelijk verwelkomd

Img_6314 Gisteren was het drummen op de Oude Markt. Wie na tienen nog een plaatsje zocht of wou mee dansen op Shameboy kon het wel vergeten, want om veiligheidsredenen werd het plein al afgesloten. In de eerste week van het academiejaar vind, traditiegetrouw, de Studentenwelkom plaats. Dit jaar kozen de organisatoren voor een minder groene locatie, maar het event trok nog altijd veel kijklustigen. De Oude Markt was een must voor muziekfans, terwijl je op de Grote Markt terecht kon voor praktische studenteninformatie. De 20e editie van de Studentenwelkom is geslaagd, al was de organisatie deze keer ook mee in handen van een eventteam.

Op www.nieuwsblad.be/student ontdek je al het studentennieuws.

Lees verder

Welkom Studenten !!!

Studentenblad


Studentenwelkom_affiche_index

Het academiejaar is nu echt begonnen. Vanmiddag staat immers de Studenten Welkom! op het programma, de twintigste editie alweer. Op de Oude Markt en de Grote Markt kan je terecht voor een uitgelezen selectie hapklare studenteninformatie, een boel handige prijzen en een streepje muziek om u tegen te zeggen. Het programma vind je hieronder.

Maar minstens even belangrijk is de lancering van www.nieuwsblad.be/student. Op die portaalsite vind je alle artikels over het studentenleven in Leuven. Een tipwijzer met praktische informatie en de kans om gratis cursussen te downloaden. Allen daarheen !!!

Lees verder

Brandhoutverkoop in Kessel-Lo

Haardvuur230106 Bosgroepen Dijle-Geteland vzw en Noord-Hageland vzw verkopen op maandagavond 6 oktober in zaal Genadedal te Kessel-Lo verschillende brandhoutloten van hun leden. Het betreft diverse brandhoutloten op stam, verspreid over het oostelijk deel van de provincie Vlaams-Brabant, merendeels bestaand uit harde loofhoutsoorten maar ook zachthout. Geïnteresseerden zijn ook welkom, maar schrijven zich best in.
Bosgroepen zijn verenigingen die boseigenaars helpen met bosbeheer.
Op de brandhoutverkoopavond zijn er infostands van kachels, kettingzagen en veiligheidskledij.

Meer informatie via 016/29 85 48 of dijlegeteland@bosgroep.be

Startactiviteit Jong KAV Leuven

Jong KAV Leuven organiseert donderdag 25 september haar startactiviteit.  Jong KAV is een vereniging die 1 keer per maand samenkomt en activiteiten doen met jonge vrouwen.  Ze willen graag tonen dat KAV niet enkel uit gepensioneerden bestaat maar dat er wel degelijk jonge vrouwen zijn die graag samen activiteiten doen.  Momenteel zijn er zo'n 30 deelnemende jonge vrouwen.

Voor de startactiviteit wordt de groep onderverdeeld en maakt elk groepje 1 receptje in 30 minuten, waar iedereen kan van proeven. Ze gaan van start met een receptie en de tafels zullen feestelijk gedekt zijn.
 
Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en mee te proeven van het lekkere eten dat die avond gemaakt wordt.

Meer info en inschrijvingen via www.leuven.be/jongkavleuven

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!