Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Leuven Blogt gaat er eventjes tussenuit

Vakantie Zoals iedereen moeten ook wij er af en toe eens tussenuit. De Leuvense blog is daarom even met vakantie.

Binnen een weekje zijn we terug met nieuws over alles wat leeft in uw favoriete stad. Tot dan!

Apolloon wint opnieuw

24uren3StudentenbladApolloon, de studentenkring van Sportkot heeft voor de derde keer op rij de 24 urenloop gewonnen. De SPortkotters lieten VTK, hun gedoodverfde concurrent achter zich. De prijs voor de origineelste stand ging naar Edustria, de twee studentenverenigingen van Groep T. Proficiat aan de winnaars en aan Loko Sport voor de organisatie. Foto's van het evenement vind je hier.

Renners zijn halfweg

Studentenblad_224uur24uur2Ongeveer 12 uur geleden is het startschot gegeven voor de 37ste editie van de 24 urenloop aan het Sportkot in Heverlee. De renners, die deze nacht behoorlijk frisse temperaturen hebben moeten trotseren zijn dus ongeveer halfweg hun beproeving. Veel verrassingen zijn er voorlopig niet. Apolloon en VTK, al jaren gezworen concurrenten en opnieuw de grote kanshebbers op de eindzege, geven elkaar amper een duimbreed toe en prijken met respectievelijk 506 en 503 rondes aan de leiding. Nog tot 20 uur wordt er gelopen aan het Sportkot, dan wordt duidelijk wie Apolloon opvolgt en welke kring het knapste standje ontwierp. Via deze link kan je de wedstrijd blijven volgen.

Volg de 24 urenloop LIVE

StudentenbladDe 24 urenloop is het grootste sportieve evenement in de studentenstad Leuven, als het al niet het grootste studentikoze evenement tout court is. Bovendien is de loop bijna even traditioneel dan de traditionele opening van het academiejaar. Om 20uur wordt op de universitaire sportterreinen van het Sportkot het startschot gegeven. Achttien teams van studentenkringen nemen het tegen elkaar op in de grootste sportieve strijd in de oudste studentenstad. Precies 24uur na het startschot is de opvolger van Apolloon, de winnaar van vorig jaar, bekend. Voor de randanimatie kiest organisator Loko Sport voor een dj-wedstrijd, tal van optredens en de doortocht van de studentenfanfare.

Door deze link te volgen hoef je geen seconde van het spektakel op en rond de baan te missen.

Leuvense judoka's aan het feest in Lennik

GroepjudoMet dank aan Olivier Berghmans voor het verslag.
Op de provinciale kampioenschappen van 11 oktober ll. kwamen 8 Leuvense judoka’s in actie. Deze provinciale titelstrijd is meteen het startschot van de strijd om de Belgische titel, waarvoor op 8 november as. in het Waalse Herstal zal gestreden worden. Om verder door te stoten tot de volgende fase dient men zich steeds bij de eerste 4 te plaatsen.

Eerst en vooral traden onze judoka’s aan in Lennik om er de provinciale titel trachten te bemachtigen. Bij de heren -66 kg werd de finale een Leuvens onderonsje, waarin Nils Vanroose zijn meerdere diende te erkennen in Rico Rutten. In de gewichtsklasse tot 73 kg waren er niet minder dan 3 Leuvense judoka’s ingeschreven, Tim Demia deed de beste zaak. Hij verloor nipt de finale en werd 2e. Het lot besliste dat 2 Leuvenaars onder elkaar voor brons zouden strijden, Max Fontaine overwon teamgenoot Frederic Mallé en werd zo 3e.
De provinciale titel bij de zwaargewichten werd op een eenvoudige manier door Ego Sijmens veroverd.

Bij de dames werd Heidi Vlerick mooi 2e in de gewichtsklasse tot 57 kg en veroverde Caro Verheirstraeten de provinciale titel in de klasse tot 63 kg.
7 medailles op 8 deelnemers, een succes voor de Leuvense judoclub!

Lees verder

24 urenloop komt eraan

Studentenblad_224urenloopNaar jaarlijkse gewoonte vindt ook dit jaar de 24 urenloop plaats. Dit jaar wordt er van 20 uur op 21 oktober tot 20 uur de dag erna gelopen op de terreinen van het Unive,rsitair Sportcentrum (Sportkot). Naast de traditionele lopers, pakt de organisatie, Loko Sport, dit jaar ook uit met een Djembé groep die de lopers en hun supporters dinsdagavond in Zuiderse sferen zal brengen! Na een rustige, maar sportieve nacht trekt de woensdag zich op gang met een dj contest om dan over te gaan naar een coverbandje met het beste van Nederlands- en anderstalige klassiekers! Als afsluiter nemen de beste Dj's het tegen elkaar op in een Dj-battle. Tot slot zou de 24 urenloop de 24 urenloop niet zijn als er geen bezoekje zou zijn van de enige echte studentenfanfare die iedereen komen wegblazen! Alles over de 24 urenloop vindt je hier.

Leuven Chiefs winnen alweer

Ijshockey1Het wordt stilaan een traditie op zondag; het verslag van de ijshockeywedstrijd van de Leuven Chiefs. Net zoals het een traditie wordt dat de club wint.

Chiefs Leuven - Bulldogs Luik

Zaterdagavond 18 oktober 2008, 18u00. Op de IJsbaan van Leuven, de thuisbasis van de Leuvense Chiefs begint de spanning te stijgen. De dag ervoor werd verloren van Olympia Heist op den Berg .Deze wedstrijd werd verloren met 7-4 in Heist, na een spannende wedstrijd waarin Heist in de laatste minuut van de wedstrijd twee keer een empty net goal (spel situatie waarbij de ploeg zijn goalie van het veld haalt om een extra veldspeler op te kunnen stellen) kon scoren. Alle spelers waren dus extra gemotiveerd om deze keer voluit te gaan voor de 3 punten. Luik, dat dit jaar al wat steviger uit de startblokken kwam dan de afgelopen jaren haalde versterkingen binnen uit Duitsland, Engeland en Canada. Helaas voor de Waalse landsbroeders bleek dit niet genoeg.

Lees verder

Streekgewijs verkoopt straffe streekproducten

Image001 Gisteren opende 15 leerlingen van het 7e jaar winkelbeheer en etalage van het Miniemeninstituut hun eigen winkel. Streekgewijs verkoopt ambachtelijk gemaakte streekproducten. “Deze producten komen onder andere uit het Hageland, het Pajottenland en het Dijleland”, vertelt Samir Najja (19), wanneer hij me welkom heet in het leerbedrijf. “Naast chocolade, koekjes en confituur verkopen we ook bieren die je in de gewone winkel niet gemakkelijk zult vinden, zoals Kriek Boon, Loterbol, Beersel of Dorre. Natuurlijk mag ook de gekende schuimwijn, Chardonnay Meerdael, niet ontbreken.”

Streekparels
De leerlingen kwamen zelf met het idee om streekproducten te verkopen. “Een vriend van ons staat regelmatig met een standje van deze producten in restaurant de Dijlemolens. We vonden dit een goed idee”, legt Siddy De Ron (20) uit. “We contacteerden zelf het provinciehuis en daar kregen we de nodig informatie. Zij hebben contacten gelegd met de leveranciers en ons geholpen bij het aanbod van de producten.Van vzw Unizo kregen we ook de nodige hulp en Lucas Antiek zorgde voor het meubilair.” Binnenkort zal er ook toeristische informatie uit de regio beschikbaar zijn.

Lees verder

Win: vijf tickets voor 5 years Moodclub at Silo

Moodclub vindt voor de laatste keer plaats op een donderdag. Moodclub verhuist naar het weekend. Organisator Pieter Vanderbeeken, beter bekend als Pierre De La Rivière, geeft als apotheose een groots verjaardagsfeest in de Silo te Leuven.

Voor deze speciale aangelegenheid boekte hij het Belgische duo Spirit Catcher. Jean Vanesse en Thomas Sohet brengen speciaal voor de vijfde verjaardag van Moodclub een live show. Daarnaast zullen de beats van resident dj’s Pierre De La Rivière, Jonni Gratts en Igwaar klinken. Vanaf 2009 zal Moodclub in het weekend plaatsvinden. 

Als je voor de laatste keer op donderdag 16 oktober wil mee feesten, los dan onderstaande wedstrijdvraag op en stuur het antwoord vóór 16 oktober om 16u naar elke.dreesen@nieuwsblad.be.

Hoe noemt het debuutalbum van Spirit Catcher? Je kunt het antwoord vinden op www.moodclub.be

Ijshockey Club Leuven onklopbaar!

Dsc07392_2 Ijshockey CLub Leuven had opnieuw een zeer succesvol weekend: alle ploegen wonnen hun thuiswedstrijden en ook op verplaatsing deden de jeugdploegen hun werk en werden alle punten naar Leuven gehaald. Enkel de tweede ploeg bij de senioren verloor zijn wedstrijd zaterdagavond in Hasselt met 7-2. De verslagen van de thuiswedstrijden, slechts één klik verwijderd!

Lees verder

Oudere berichten:
> Daar is de tram weer...
> Ben jij de grootste Leuven-kenner?
> Stad steekt Marktrock handje - cash - toe
> Appartementen te duur
> Dossier vastgoed: kopen en verkopen in Leuven
> Verkiezing 41ste Prins van Loven 2009
> Welk imago voor Leuven?
> Tegen 100 km/uur naar Brussel?
> Erop uit in je eigen buurt
> Beter leven in uw provincie
> Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets
> Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?
> Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren
> Lijst fuifen tijdens oudejaarsnacht
> Afvalophaling: worden deelgemeenten gediscrimineerd?
> Meer dan 4.000 deelnemers bij Eindejaarscorrida
> Prettig eindejaar!
> Win: boek Flanders from the air
> Je oude super 8 films nu op dvd
> Stadsdiensten gesloten tijdens kerst- en nieuwjaarsdagen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!