Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
2500 bezoekers voor kunstenfestival Playground

StukVolgens kunstencentrum STUK bracht het festival Playground 2500 bezoekers op de been. Playground zoekt de spanningen op tussen het domein van de beeldende kunst en dat van de podiumkunsten. Vaak gaat het om experimentele projecten. Voor deze tweede editie werkte STUK samen met Tate Modern (Londen) en de Appel (Amsterdam).

De afgelopen week presenteerde Playground zeven premières, met theatermaker Ivana Müller in een hoofdrol. Zij studeerde literatuur in Zagreb, dans en choreografie in Amsterdam en schone kunsten in Berlijn. Müller ontving al verschillende prijzen voor haar werk.

Postcard from the Future is een andere première, die vele mensen bekoorde. In het kader van dit project werd iedere dag van het festival ergens in de stad een postkaart tot leven gebracht. Zo werd het uitzicht vanuit de Alma op de duisternis van de vallende avond omgezet in helder daglicht om de postkaart toch waarheidsgetrouw naar de realiteit te vertalen of kwam de brandweer daadwerkelijk een meisje uit een (fake) brandend huis redden. De derde editie van Playground gaat door van 6 tot en met 13 november 2009.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!