Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Blijf in je kot!

Kotroute_3 Donderdag 27 november worden 23 koten een museum voor één dag. AmuseeVous pakt na een succesrijke M.B. Kotroute in Gent ook uit met een toffe cultuurroute in Leuven en Antwerpen. Vanaf 16 u worden de koten omgetoverd tot kleine musea met installaties, unieke verzamelingen, poëzie, theater, muziek en beeldende kunst. De kotroute is een onderdeel van het project Marcel Broodthaers autour et audelà/onomwonden. Marcel Broodthaers, de dichter en beeldend kunstenaar die een grote vertegenwoordiger was van conceptuele kunst, wordt weer tot leven gebracht op kot.

Cultuur op kot
Bekijk een gevelschilderij in de Willemsstraat, wordt zelf onderdeel van een heus familiefeest in de Vesaliusstraat of bewonder foto's, illustraties of striptekeningen. Verken en ontdek de talenten van schilders en fotografen die in deze koten huizen. Vanaf 20u ben je welkom voor een streepje muziek, dans of theater. Het volledige aanbod lees je hier.

Kom naar het STUK
Het STUK in de Naamsestraat de uitvalsbasis voor M.B. Kotroute. Je krijgt er meer informatie en infoplannetjes met de uitgestippelde fiets- en wandelroutes. Laat je niet binnenhouden door het slechte weer, bij regen krijg je een gratis paraplu.
www.amuseevous.be

De Kotroute: laat je leiden door meer dan 20 koten en geniet!

Foto: Olmo Peeters - AmuseeVous

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!