Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Boombal in Leuven

BoombalWie van volksdansen en opzwepende wereldmuziek houdt, kan donderdag zijn gading vinden op Boombal Leuven. Boombal is een soort fuif met live-folkmuziek waar jong en oud zich uitleven. De opgang van het Boombal, begonnen in het folkwereldje, is stilaan een rage geworden die heel Vlaanderen arm in arm doet huppelen.

Het begon allemaal in 2000 op de zolder van een oud meubelatelier in Gent. Terwijl mensen accordeonles volgden bij Wim Claeys (bekend van de folkgroep Ambrozijn) dansten intussen andere koppels op de muziek. Het bleek een succesformule. Sinds begin 2004 zijn er her en der boomballen. Er is zelfs een heus Boombalfestival.

Ook Leuven viel voor de charme van het volkse huppelen. 'Soms moeten we mensen weigeren. Het succes heeft te maken met de media-aandacht. Hoe meer aandacht, hoe meer mensen er komen', vertelden de organisatoren eerder in Het Nieuwsblad.

Boombal Leuven gaat door in Sporthal Rijschool, Rijschoolstraat 21. Het festival begint om 20.00uur. Inkom is 6 euro. Meer informatie over Boombal vind je op deze pagina.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!