Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Fototentoonstelling (in)site Sagalossos

Salagos1Van zaterdag 22 november tot woensdag 31 december loopt in stadsbibliotheek Tweebronnen de fototentoonstelling (in)site Sagalossos: Reframed. Het is de eerste fototentoonstelling over de archeologische opgraving in Sagalassos, zuidwest Turkije.

In deze tentoonstelling wordt naast een selectie van beelden uit het recent en gelijknamig verschenen fotoboek eveneens ook nieuw werk gepresenteerd. Deze tentoonstelling is een organisatie van M Leuven, Faculteit Letteren en Hogeschool Sint-Lukas. Een tijdje terug vond een team archeologen van de K.U.Leuven in de Romeinse thermen van de vergane Turkse stad Sagalassos de resten van een vijf meter hoog marmeren beeld van de Romeinse keizer Marcus Aurelius, die van 161 tot 180 na Christus regeerde. Vorig jaar nog werd het hoofd, een onderbeen en voet gevonden van keizer Hadrianus. De archeologen verwachten nog meer beelden te vinden.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!