Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Gratis reparatie fiets bij overtreding

PolitieWie de komende dagen met een kapotte fiets wordt tegengehouden door de politie, hoeft niet onmiddellijk te vrezen voor een boete. Tweewielers die niet in orde zijn, zullen namelijk ter plaatste hersteld worden door Velo, de fietsendienst van de K.U.Leuven. Wie zonder licht rijdt, krijgt een fietslampje in plaats van een fikse bekeuring. Met deze actie, die start op dinsdag 25 semptember, wil de stad Leuven de zwakke weggebruiker sensibiliseren om meer oog te hebben voor zijn veiligheid. De actie gaat uit van de stad Leuven, de Leuvense studentenraad LOKO, de studentenvoorzieningen van de K.U.Leuven en de Leuvense stadswacht. De eerste gezamenlijke controle gaat door op dinsdag 25 november van 18 uur tot 20 uur. Het sensibiliseringsteam zal zich opstellen in de buurt van het Sportkot.

“Als fietser doet men er voor de eigen veiligheid best aan zoveel mogelijk op te vallen”, zegt de Leuvense politiecommissaris Marc Vranckx. “Zorgen dat je gezien wordt, begint bij een goede fietsverlichting. Zeker in deze donkerste periode van het jaar is een goed werkend voor- en achterlicht een must.”

Vranckx: “Studenten die rondrijden met een fiets zonder verlichting, zullen gewezen worden op de mogelijke gevolgen van hun risicogedrag. Herstellers van de vzw Velo zullen in de mate van het mogelijke technische defecten ter plaatse herstellen. Is het om een of andere reden niet mogelijk de fietsverlichting op de locatie waar de controle plaats vindt te herstellen, dan zal de fietser een fietslampje krijgen van de collega’s van LOKO, zodat hij zijn weg veilig kan verder zetten.”

Reacties

Aan de Persofficier Politie Leuven.
Stank voor dank M.V ! Tenminste als het artikel in Veto, de mening zou weergeven van de "doorsnee student". Misschien ook een lichtje (geen rood-hebben ze al) kadoo doen aan Pieterjan Bonne van Veto. Deze brave jongen roept de politie op: " om eerst de les te kennen voor ze te spellen".

 Ernst von dwarsliggers op 8 december 2008 om 14:16

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!