Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Huis zkt koper: TV Makelaar op bezoek

TvmakelaarTvmVorige week is het tweede seizoen van TV Makelaar van start gegaan bij vtm. Pascale Naessens en Jo De Poorter helpen Vlamingen om hun huis te verkopen of zorgen ervoor dat ze hun nieuwe ideale woning vinden. De opnames voor het programma zijn nog aan de gang en op woensdag 19 november 2008 organsieert TV Makelaar een Kijkdag (open huis) in de woning van Medhi Vandroogenbroek. Die vindt plaats tussen 14 en 17 uur in de Paul Delvauxwijk 55 in Leuven.

De eigenaars
Zo’n 3,5 jaar geleden besloot Mehdi Vandroogenbroek (27) dat het tijd was om een huis te kopen. Hij werd opgevoed met het idee: je moet sparen. Huren vond hij dan ook weggegooid geld en de beslissing was dus snel genomen. Mehdi kocht een compacte arbeiderswoning in zijn favoriete stad Leuven.
Oma en opa volgden hun enige kleinzoon naar deze stad. Nu ze niet meer met de auto reden, wilden ze zo dicht mogelijk bij hun oogappel wonen. De grootouders hadden immers een hele tijd ingestaan voor de opvoeding Mehdi. Als kind kwam hij zowat elke dag bij hen langs, aangezien zijn beide ouders moesten werken.

Opa hielp met het opknappen van Mehdi’s eerste huis, maar de man werd ziek en niet veel later overleed hij. Oma Maria Scheys (82) was er het hart van in. Ze was 52 jaar getrouwd geweest en nu was de man van haar leven er niet meer. Haar enige kleinzoon had het heel moeilijk om zijn oma zoveel verdriet te zien hebben. Zij had altijd zo goed voor hem gezorgd. Mehdi moest er niet lang over nadenken: hij zou met zijn oma gaan samenwonen zodat de herfst van haar leven ook nog de moeite waard zou zijn. Natuurlijk bracht dit heel wat praktische beslommeringen met zich mee. De trappen in het huisje van Mehdi waren veel te steil voor een vrouw van 82, en ook de ruimtes waren niet genoeg gescheiden… Er zat dus maar één ding op: oma en Mehdi gingen samen op zoek naar een nieuw huis en zijn bachelors huisje moet verkocht worden. Hij kocht intussen een ruimer huis in Leuven, waar ook zijn vivante oma zich goed voelt.
Mehdi’s eerste huis staat nu te koop. TV Makelaar wil helpen om een nieuwe eigenaar te zoeken.
Het huis is een typische arbeiderswoning, gebouwd in 1879.
De woning
Deze woning in het gegeerde en dure centrum van Leuven is ideaal voor een jong koppel of een alleenstaande. Ze ligt op 5 minuten wandelafstand van de belangrijkste en beroemdste plaatsen van de stad. De straat is een oase van rust. Parkeerplaats is nooit een probleem en de buurt zelf is enorm gezellig en straalt een volkse sfeer uit. Zo organiseren de mensen van de straat elk jaar een BBQ waar alle buren op uitgenodigd worden. Het huis werd in 1993 gerenoveerd en Mehdi heeft de gevel een jaar geleden nog laten zandstralen. De ramen hebben dubbel glas en houten raamlijsten. Het energieverbruik is zeer laag. Het huis wordt verwarmd op aardgas.

Te Koop
Traditionele arbeiderswoning, bouwjaar 1879.
Gerenoveerd in 1993.
Gezandstraalde gevel.
Rustige ligging met voldoende parkeermogelijkheid.

Ideale instapwoning voor een jong koppel of alleenstaande.
Hoog potentieel voor verhuur.

Bewoonbare oppervlakte 85 m2.
Gelijkvloers: leefruimte (22 m2), keuken met toestellen en badkamer
1e verdiep: living (22 m2) en terras (10m2)
2e verdiep: slaapkamer
Verwarming met gaskachels op gelijkvloers en 1e verdiep.

Heeft u interesse in deze woning?
Kom dan vrijblijvend naar de kijkdag van TV Makelaar!
Woensdag 19 november 2008, van 14u tot 17u.
Adres: Paul Delvauxwijk 55, 3000 Leuven

Meer info op www.vtm.be

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!