Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Lezing eenzaamheid bij ouderen

BejaardenNu maandag gaat in het dienstencentrum Seniorama de voordracht “Tele-onthaal: eenzaamheid in onze samenleving” door. Mit Van Paesschen, directeur tele-onthaal van Vlaams-Brabant en Brussel, komt er spreken over eenzaamheid bij ouderen.

“De eenzaamheidsproblematiek stelt zich voor een aantal ouderen”, zegt Marlies Van Mechelen, centrumleider van Seniorama. “Dit heeft te maken met verschillende elementen: verlies van de partner, het niet hebben van kinderen of kinderen die niet in de omgeving wonen, het niet uitbouwen van nieuwe sociale netwerken na de pensionering.” Volgens Van Mechelen stelt het probleem zich het scherpst bij de groep 80-plussers. “Bij deze groep komt er het bijkomend element dat veel leeftijdsgenoten gestorven zijn en dat daardoor bepaalde gespreksonderwerpen niet meer aan bod komen omdat er geen personen meer zijn met wie gezamenlijke herinneringen kunnen opgehaald worden”, aldus de organisatrice.

De lezing vindt plaats in Vanden Tymplestraat 35, van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!