Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Opening 41ste Carnavalseizoen 2008-2009 - Orde van de Pietermannen Stadscarnaval Leuven

Orde_van_de_pietermannenKeizer & Groot-Hertog GUIDO I van de Orde van Pietermannen , Stadscarnaval Leuven opende gisteren Dinsdag 11 November 2008 stipt om 11.11H het 41ste Carnavalseizoen Leuven in ons lokaal Café / Zaal Casablanca - Oude Baan 308 - 3000 Leuven.

Voor onze vrienden van de "Jonge Narren" is het de tweede maal in hun bestaan dat zij een historische dag beleven.
In 1973 distantieerden zij zich van de "Orde van de Pietermannen" ,waarvan zij tot dan deel uitmaakten , omdat zij alleen volwaardig lid konden waorden vanaf hun 40ste verjaardag en niet alleen het wachten beu werden maar ook beu werden om als knechten van de Pietermannen te worden beschouwd.
Vandaag beleven zij hun tweede mijlpaal. Nadat er in onze vereniging 'Orde van de Pietermannen' vele veranderingen zijn gebeurd besloten zij om terug te keren naar hun moedervereniging.

Samen zullen wij het Leuvense Carnaval blijven verdedigen en het op een positieve noot naar buiten brengen.

Tot slot van de viering werden de kandidaten voor de diverse titels voorgesteld door Keizer / Groot-Hertog GUIDO I
Als kandidaat voor 41ste Prins van Loven 2009 werd Beerten HARRY van de Orde van de Pietermannen als HARRY I voorgsteld.

Als kandidaat voor Prinses van Vlaams-Brabant mochten wij CINDY Janssens van CV De Pleziermakers als CINDY II verwelkomen
en als kandidaat Prins van Vlaams-Brabant mochten wij JO Stoels van de Bezembinders uit Scherpenheuvel verwelkomen.Img_0223


Noteer nu alvast Zaterdag 17 Januari 2009 om 20.11H waarop onze kandidaten moeten bewijzen dat zij zullen worden verkozen om hun titel in ontvangst te mogen nemen , dit alles gaat door in Zaal St-Bernard - Staatsbaan (Baan Leuven-Diest) te Lubbeek

Meer Foto's

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!