Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Je oude super 8 films nu op dvd

Nacht_van_super_8Cultuurorganisatie Curieus digitaliseert op grote schaal oude super 8 films, dat zijn magnetische filmbandjes populair in de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw. Tegen een vergoeding van een euro per minuut zet de organisatie het oude filmmateriaal op dvd. Van het ingezamelde materiaal wordt per provincie een selectie gemaakt en verwerkt in een filmmontage. De filmpjes worden per provincie ingezameld op verschillende inzamelmomenten. Daarnaast zijn er ook een aantal slotavonden. Op deze krijgen de deelnemers hun oud filmmateriaal terug en hun gedigitaliseerde dvd. Bovendien worden er tijdens die avonden de montages vertoond van de beste beelden van jouw regio. Met behulp van jouw oude beelden brengt curieus Leuven van de jaren ’50, ’60 en ’70 terug tot leven.

Momenten waarop Leuvenaars hun oude filmpjes kunnen indienen, zijn:

Maandag 12 januari 2009 - Leuven Lokalen curieus Vlaams-Brabant - Mechelsestraat 70 Tussen 10u en 12u - tussen 14u en 18u

Vrijdag 16 januari 2009 - Leuven Lokalen curieus Vlaams-Brabant - Mechelsestraat 70 Tussen 10u en 12u - tussen 14u en 18u

Meer informatie vind je op de volgende site.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!