Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Oudejaarsavond: houd rekening met de dieren

Vuurwerk1 De provincie Vlaams-Brabant vraagt feestvierders om tijdens Oudejaarsavond extra voorzichtig te zijn met vuurwerk. "Dieren worden opgeschrikt door vuurwerk, ze begrijpen er niets van en worden heel angstig, lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen zo dieren verloren, of raken gewond of zelfs gedood", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor dierenwelzijn. Volgens Zelderloos kan je ‘veel dierenleed’ voorkomen door met het volgende rekening te houden.

-Hondenbezitters laten hun hond op 31 december best uitsluitend aangelijnd uit vóór 22 uur, als het vuurwerk nog niet helemaal is losgebarsten.
-Men houdt liefst alle huisdieren binnen van zodra het donker wordt en zet tv of radio aan om het ergste lawaai te dempen.
-Paarden, ezels, pony's en runderen worden best op stal gehouden.
-Men steekt best geen vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier.
-Als men van plan is vuurwerk aan te steken, is het goed om zijn buren en de plaatselijke landbouwers op tijd te waarschuwen zodat ze de nodige maatregelen kunnen nemen.

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!