Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Appartementen te duur

  Vastgoed

Leuven is een gezellige stad om te wonen. Maar een geschikte woning in het centrum vinden, blijkt niet altijd even makkelijk. Voor een appartement leg je vaak veel geld neer. De hoge vraag naar rijwoningen zet kopers onder zware druk. Zeker voor jonge koppels is de aankoop van een nieuwe woning altijd een groot avontuur. Zoals ook voor Bavo Cumps en zijn vriendin Katja Vrijsen. Vorig jaar kochten zij een gesloten rijwoning in de Burgemeesterstraat. ‘We hebben vijf maanden naar iets betaalbaars gezocht. Op 21 juli zijn we verhuisd’, vertelt Bavo.

Over hun stekje zijn de twee tevreden. ‘Het huisje is bijna in orde, buiten een trap die we nog moeten vervangen. Met zijn vier kamers is het qua grootte een normaal rijhuis in Leuven’, klinkt het. Maar ze moesten snel zijn. Door de grote vraag aan beschikbare woningen bleek alles in geen tijd verkocht. ‘Huisjes die ons de moeite leken, waren al na twee dagen verkocht. Dit zet je onder druk in het nemen van beslissingen’, getuigt Bavo. De hoge vraag naar woningen komt onder andere omdat Leuven bijzonder in trek is bij afgestudeerden, die hier werk vinden. ‘Als dan ook nog een groot deel van je vrienden zich hier vestigen, is de keuze voor Leuven evident’, zegt Bavo, die net als zijn vriendin, aan de K.U.Leuven is afgestudeerd. Een appartement is voor velen zoals Bavo en Katja geen volwaardig alternatief. Vooreerst is er de prijs. Voor een flatje met een oppervlakte van 85 m2 , drie kleine kamertjes en een garage betaal je al snel 200.000 euro. Voor dezelfde prijs heb je een gesloten rijwoning met een totaal oppervlakte van 100 m2 , vier slaapkamers, een kelder en een koertje. Ruimte is een tweede reden waarom koppels eerder kiezen voor een rijwoning. ‘Zeker wat de toekomst betreft, is dit belangrijk’, verklaart hij. ‘Eenmaal er kinderen zijn, heb je kamers en ruimte nodig.’

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!