Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Beterschap zes maanden na de Facebookpetitie?

FietsertjpgZes maanden geleden slaagde een petitie op Facebook erin op erg korte tijd de harten van duizenden mensen te beroeren in Leuven. Niet verwonderlijk, want de petitie vraagt expliciet om meer redelijk van de Leuvense politie wanneer het gaat om het uitschrijven van boetes voor verkeersovertredingen. In een fietsstad zoals Leuven is dat een heikel thema, merkt de initiatiefnemer terecht op. Vandaag is de storm wat gaan liggen; de politie controleert nog steeds streng op fietsovertredingen, maar zegt wel degelijk rekening te houden met de verzuchtingen van fietsend Leuven. Dat is onder meer te merken aan de nadruk die de mannen en vrouwen in het blauw op preventieve maatregelen. Ook worden alle fietscontroles vandaag duidelijk aangekondigd. Toch is alweer een nieuwe Facebooktoepassing opgedoken. De initiatiefnemer hoopt een beeld schetsen van hoeveel geld er in Leuven naar welke boetes gaat en inzicht te geven in de boeteverhouding studenten-inwoners.

Voelt u zich minder geviseerd door de politie dan zes maanden geleden? Of heeft u dat gevoel nooit gehad? Moeten fietsers zich beter gedragen op de weg of zijn er andere oplossingen?

Reacties

als men systematisch zonder licht rijdt (99% van de studenten, sorry dit zijn de feiten), met drie naast elkaar waar het echt niet kan/mag, in verboden richting bv in de Tiensestraat, enz. wordt men integendeel in Leuven bijna nooit bestraft maar soms zelfs beloond. Als men door onachtzaamheid 20 meter met de fiets stept in de Vanderkelenstraat om 12u of door haast 100 meter te voet gaat in de Philippssite-tunnel, geen pardon (telkens 50 euro voor de meneer met zijn twee strepen die zich moet bewijzen); dus niet klagen aub : de politie heeft haar pestgedrag sowieso opgevoerd, maar soms naar de verkeerde "doelgroep(en)" toe. Bovendien, aan de andere kant : systematich gsm'ende automobilisten, auto's in de wandelstraten, bovengronds op het Martelarenplein, snelheidsovertredingen, enz. : geen enkele maatregel. Goe bezig PZL!
Getekend een dagelijkse fietser, niet student

 raymond op 6 januari 2009 om 18:48

oei, raymond is gefrustreerd aan het nieuwe jaar begonnen! Maar u heeft gelijk meneer raymond, studenten moeten zeker niet klagen ! 99%, dat durf ik dan toch weer in twijfel te trekken. Dat wil zeggen dat van al die fietsende studenten er maar 120 met licht rondrijden...
En meneer raymond, vergeet bovenalles het wijze gezegde niet "politie, je vriend"

 pitter op 7 januari 2009 om 14:33

Ik woon in Hoegaarden en heb al meerdere malen gezworen geen (auto)wiel meer in Leuven stad te zetten. Echt waar, ik kan mijn neus niet buitensteken in Leuven Stad of ik heb een boete. Alles heb ik al meegemaakt : weggesleept, met PC en boekentas te voet mijn auto op de Bodart moeten gaan halen, parkeerboetes (ik had er 1 minuut gestaan!), zogezegd de verkeerde richting genomen aan het station, maar dat bord stond daar niet duidelijk en de bussen mogen wel zo rijden (discussie met agent, bijna extra boete wegens zogezegde onbeleefdheid) en nog meer van dat.
Toch wel beetje politiestaat in Leuven, zeker voor een meisje van den buiten waar de politie je eerst komt verwittigen, desnoods uit café of kerk komt halen vooraleer je een boete krijgt.
En een verkeersboete voor door het rood licht te rijden, kan je bij ons niet krijgen, want op heel ons grondgebied zijn geen rode lichten !

 ? op 10 januari 2009 om 16:51

ik zal vragen om naast die verkeersborden aan het station een tekeningske bij te zetten dat is handig als er een boerinnetje eens buiten haar dorpsparochie verdwaalt.
Als er een politiekorps is waar men een politiestaat aan het opbouwen is dan is dat wel de PZ Tienen-Hoegaarden waar de uitgeweken Mr.Schippers , na vele pogingen om in Leuven zonechef te worden , nu de plak zwaait in Tienen.
En trouwens de kerk in Hoegaarden is meestal dicht en de café's kan je er 1 hand tellen.

 louis kroko op 25 januari 2009 om 02:57

Ik vraag mij af waarom de slimsten van Leuven dan allemaal op de buiten gaan wonen als het in Leuven zoveel beter zou zijn dan in kleine dorpen met grote processies waar kerken en cafés zouden gesloten zijn...

uitgeweken Leuvense studente alias boerinnetje op 26 januari 2009 om 23:23

het seizoen gaat weer beginnen

 jan op 26 februari 2009 om 10:06

ik haat smurfen ik haat ze

 eddy op 20 april 2009 om 19:12

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!