Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Daar is de tram weer...
Tram

Of hij er effectief ooit komt, dat is nog maar de vraag. Maar toch gaan alweer stilaan meer stemmen op om opnieuw een tram te laten rijden over Leuvense wegen. Wie zich al verheugt op lieflijke taferelen met zachtjes rinkelende tramstellen over de Bondgenotenlaan of de Grote Markt is er wel aan voor de moeite. Als er ooit een tram komt, zal het een lightrail zijn die tussen Leuven en Brussel via Tervuren raast. Het provinciebestuur laat de deur alvast op een kier staan, en ook De Lijn lijkt het voorstel niet meteen ongenegen. 


Wat denkt u? Verwacht u dat de tram een deel van de mobiliteitsproblemen aan bijvoorbeeld de Leuvense vesten kan oplossen? Of is een tram nostalgie?

Reacties

Tram nostalgie: denk maar snel wat anders... Lees daarom maar :http://nl.wikipedia.org/wiki/Lightrail
http://www.lightrail.nl/indexn.htmhttp://www.montpellier-agglo.com/tam/index2.php

Ernst Von dwarsliggers op 12 maart 2009 om 14:00

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!