Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Marktrock nog maar eens in 't nieuw en helemaal voor niets

Mr1jpgMisschien wel het beste nieuws dat de afgelopen van op het Marktrockfront te rapen viel. Het stadsfestival, misschien wel het bekendste van het land, komt terug in augustus van dit jaar met een formule die bij heel wat mensen op veel bijval zal kunnen rekenen. Marktrock wordt dit jaar helemaal gratis, zegt organisator The Entertainment Group, en vindt opnieuw plaats op de vertrouwde datum van 15 augustus. Op die manier denkt de organisatie het festival nog meer terug te brengen naar zijn wortels. Dat heeft, in deze tijden van crisis en verminderde sponsorinkomsten, natuurlijk gevolgen. Of het een nadeel is of niet, dat moet nog blijken, maar er staan dit jaar alleen Belgische bands op de bühne. Dus geen Metallica, Pearl Jam of Coldplay in Leuven, maar misschien wel dEUS, Soulwax en onze eigenste Milow. Of de zijpodia, het vorig jaar succesvolle De Laeyensplein en de Vismarkt, opnieuw van de partij zijn is nog niet duidelijk. Ook kan The Entertainment Group nog niet zeggen of er drie dagen festivalsfeer hangt in Leuven. Zeker van de partij is de Oude Markt, uiteraard.

Wat vindt u van deze formule? Gelooft u in een gratis-formule? Zal dat wegen op de kwaliteit van de bands? Hoopt u dat de zijpodia er nog bijzijn? Heeft u bandsuggesties voor de organisatie?

Reacties

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!