Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Met z'n allen naar de Vaartkom?
Vaartkom

Het Leuvense stadsbestuur en het Infohuis Stadsvernieuwing hebben een volledige infodag gewijd aan de grote bouwprojecten die op stapel staan aan de Leuvense Vaartkom. Daar komen, als de procedure vlot verloopt, vanaf ten vroegste begin 2010, in totaal 2.400 woningen over een totale oppervlakte van 40 hectare. Vooral de gebouwen die Ertzberg wil neerplanten spreken tot de verbeelding. De Balk van Beel en de Silo's moeten landmarks worden die Leuven de 21ste eeuw inleiden. Volgens de initiefnemers zijn er weliswaar veel praktische vragen van Leuvenaars, maar wordt de verwachte kritiek voorlopig achterwege gelaten. Wij vonden toch iemand, maar ook iemand die niet kan wachten om een appartement in een van de gebouwen te betrekken.


Voor de mensen die er niet konden zijn: Wat vindt u eigenlijk van de ontwikkelingen aan de Vaartkom? Is het allemaal niet wat veel van het goede? Of denkt u dat de stad een grootschalig project als dit kan gebruiken?  

Reacties

Ik heb de ontwerpen nog niet gezien, maar ik hoop dat het van een hogere kwaliteit zal zijn dan wat ik zie verrijzen aan de Vaartkom en aan het station.
Aan de Vaartkom zie ik ook dat ze nu slechts 4 à 5 cm isolatie voorzien voor de buitenmuren, terwijl wij dagelijks mensen aanraden om voor minstens 20 cm te gaan...

Dirk Vansintjan
Ecopower cvba

 Dirk Vansintjan op 1 februari 2009 om 11:16

hopelijk wordt met z'n allen ook letterlijk genomen

janssens op 4 februari 2009 om 14:06

Laat een reactie achter


Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!