Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
De liefde regeert bij Cinema Zed

Cinemazed Het programma van Cinema ZED bevat deze maand heel wat exclusief werk. Het gaat om Films die in het kader van thematische reeksen speciaal naar België werden gehaald of voor het eerst in de bioscoop vertoond worden. We zetten de belangrijkste voor u even op een rijtje. 

In het kader van de reeks TRUE LOVE bundelt ZED enkele betere liefdesfilms die het midden houden tussen drama en komedie. Ver van de romcoms met hun flinterdunne verhaallijn, kleffe dialogen en melige muziek en de liefdesdrama’s die steevast eindigen in een tranendal. Deze films uit het programma zijn exclusief in ZED: 

I’m a Cyborg, but that’s OK gaat over de liefde tussen een meisje dat denkt dat ze een cyborg is en een kleptomaan die denkt dat hij haar karaktertrekken kan stelen. One flew over a cuckoo’s love nest! De laatste film van Old Boy regisseur Chan-Wook Park werd nooit uitgebracht in de bioscoop en wordt door ZED voor het eerst vertoond op het grote scherm. Niet te missen!


Choke is de verfilming van de gelijknamige roman van de Amerikaanse cultauteur Chuck Palaniuk. De schrijver van "Fight Club" (schitterend verfilmd door David Fincher) zit nooit verlegen om een taboe meer of minder en stort zich hier na gratuite geweld op gratuite seks.

Eagle vs Shark tot slot, is een hartverwarmende film uit het land van de kiwi’s over de liefde tussen twee nerds. 

Liefhebbers van onalledaagse en ongewone cinema kunnen deze maand niet alleen op het Brusselse eigenzinninge OFFSCREEN Festival terecht, Cinema ZED zette een decentralisatie op brengt de Apocalyps en de Ozploitation naar Leuven! 

Bronson van de Deense cultregisseur Nicolas Winding Refn is een energetische verfilming van het leven van Michael Peterson, Engelands langst zittende gevangene. 

In de legendarische BBC-film Threads wordt in documentaire stijl getoond wat het gevolg zou zijn van een nucleaire oorlog voor een doorsnee gezin in het Westen. Threads werd twee maal uitgezonden en zorgde destijds voor een storm van angst, woede en ongeloof. 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!