Home  Regio  leuven  leuven blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Leuven?
Laat het weten aan: Stef of Kristien of An
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Een gezonder leven start op Leuven blogt!

Ready 
Ready2Improve is een Leuvense organisatie die gezondheidsplannen op maat van personen en organisaties ontwikkelt en uitwerkt. Het wil mensen helpen om via fysieke, nutritionele, mentale en omgevingsintervenies slechte gewoonten om te vormen tot sterke competenties. Enkele sleutelwoorden in de werking: gewicht verliezen, hoe stoppen met roken, beter in je vel voelen, meer bewegen, gezond vermageren en gezond leven


Via een getuigenis en een downloadbare audiofile laten we je iedere week kennis maken met Ready2Improve

'Sinds begin januari eet ik gezonder en beweeg ik meer. Dat is de voorbije weken goed gelukt, dankzij mijn twee coaches van Ready to Improve. Elke week ga ik naar Wouter en Ivo om plechtig een overzicht te presenteren van mijn eetgewoontes en het aantal sportieve momenten. Toch altijd een moment van fierheid als het gelukt is. Maar deze week was het zo druk, dat ik geen tijd had voor onze wekelijkse afspraak van een uur. Dus breng ik maar even zelf een update van mijn gezondere levensstijl. Ondanks de drukte is het toch gelukt om regelmatig te bewegen: wandelen, zwemmen en fietsen. Zelfs iets meer dan de voorbije weken. Echte fun was het wel niet altijd: drukte in Sportoase, koud en nat weer en altijd in het donker. Maar waar een wil is, is een fietspad, en dus is het bewegen toch weer gelukt. Ik moet wel een bekentenis doen. Het gezonde eten is niet zo schitterend gelukt; wel tijdens de vaste maaltijden, maar bij de tussendoortjes heb ik me meer dan één keer laten gaan. Voor het werk mocht ik deze week dan ook naar enkele lekkere klanten, zoals Lotus Bakeries en Puratos, die niet alleen heerlijk brood maken, maar vooral ook dessertjes, pralines en chocolade. En als je daar dan 's middags mag blijven eten, dan kan je toch niet anders dan te genieten van wat je klant te bieden heeft. Een kwestie van beleefdheid, zou ik zelfs durven zeggen, of ben ik mezelf nu gewoon iets aan het wijs maken? Het trukje van je even af te zonderen, en enkele keren diep in- en uit te ademen heeft niet gewerkt. Wouter en Ivo, trek volgende week maar aan mijn oren.' 


Download Ready to improve 150209

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Leuven blogt


  • Stef Telen, Kristien Vermaelen, Daniël Ven en An Moerenhout schrijven over Leuven.

    Stef is een uitgeweken Limburgse penneridder en vooral een nieuwbakken Leuvenaar die nog alles te ontdekken heeft in de universiteitsstad. Daarvoor doet hij graag een beroep op u.

    Kristien (°1985) is kersverse journaliste. Ze studeerde in Mechelen maar heeft haar hart verloren aan Leuven. Ze trekt regelmatig met haar fototoestel de natuur in of geniet van een goed boek of spannende film. Ze kruipt in haar pen voor alles wat leeft en beweegt in Leuven.

    Daniël (°1959, Leuven), beter bekend als Danny, woont in de Rondestraat in Kessel-Lo. Hij is lid van de Vriendenkring ‘Mannen van 1959’ onder het Verbond der Jaartallen Leuven. Hij is tevens lid van het Stadscarnaval Leuven – Orde van de Pietermannen en wordt de 40ste Prins van Loven 2008. Hij houdt jullie met plezier op de hoogte van hun activiteiten.

    An(neke) houdt van verhalen. Als oud-studente geschiedenis zoekt ze die in het verre verleden. Als streekjournalist is ze geboeid door het wel en wee van de Leuvense inwoners en de Leuvense studenten. Omdat iedereen een eigen verhaal te vertellen heeft, bent u meer dan welkom om deze met haar te delen op leuven@nieuwsblad.be.

Zoeken

Nieuws uit leuven

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!